Ethereum

TradePremium: Waar gaat de Ethereum koers heen?

Allereerst willen we The9to5joke van TradePremium.be bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

We gaan ondertussen week 8 in van de lange consolidatie fase van de Ethereum koers. Duiden de tekenen in de grafieken op het uitbouwen van de ondersteuning of eerder de ondersteuning doorbreken en lagere niveau’s opzoeken? Laten we het in de grafieken bekijken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Weekgrafiek Ethereum koers

Op weekly zien we dat we nog steeds met de prijsactie spelen op de nieuwe support zone, deze werd afgelopen week aangehaald van $2240 tot $1960. Willen we deze zone voor deze week nog net iets specifieker maken, dan kunnen we ze identificeren op $2040 tot diezelfde $1960. Ideaal gezien willen we liefst al onze closes boven deze zone krijgen, beste scenario is zelfs boven de eerstgenoemde $2040. Voor de rest geen veranderingen, de support zone $1790 tot $1682. Daaronder hebben we nog 2 opvang levels voor als we het niet kunnen vasthouden. Een klein level op $1440 en een zone van $1265 tot $1042.

Ook op vlak van resistance zijn onze 2 grootste focussen nog altijd dezefde, een eerste level op $3000 en daarboven aan de regionen van de all-time high liggen ook 2 levels op $4000 en $4370. Ook op volume wachten we nog steeds op onze expansie fase, we blijven verder in compresie gaan wat duidt op steeds kleinere en kleinere volatiliteit. Hoe langer we samengeperst worden in compresie, hoe groter de expansie kan zijn. En dan is het maar afwachten wanneer dat volume er in komt of dat met neer of opwaartse prijsactie is.

Ethereum koers
Bron: TradingView
Binance

Daggrafiek Ethereum koers

Wat timeframes lager op de daggrafiek zien we dat we gefaald zijn de volledige retracement naar onze gebroken compresiefase te doen. Op de eerste weerstand die we aanhaalde op de chart, $2370, hadden we een zeer mooi short/verkoop moment, aangezien de reactie duidelijk duidt op een falen van de potentiële doorbraak. Voor de rest ook hier geen veranderingen. Support van $1711 tot $1676, daaronder $1414 tot $1460. En een 3de van $1000 tot $1100. Resistances kunnen we terugvinden op $2360, van $2680 tot $2865, van $3275 tot $3555, op $3868 en de hoogste zone van $4180 tot $4375.

De komende dagen, door de afwijziging op ons eerste level en een iets grotere ruimte tot onze eerst volgende support, lijkt het sentiment eerder bearish te zijn. Ook hier geeft het volume nog steeds een bevestiging van de weekly, geen grote uitschieters die opvallen in combinatie met een prijsactie die meer in compresie gaat. Er vallen nog steeds mooie moves te maken qua percentages. Maar de grote uitbraken en trending fases laten nog even op zich wachten.

Ethereum koers
Bron: TradingView

Conclusie

Zoals net vermeldt, zijn er nog steeds mooie kansen om op de kortere periodes mooie trades te maken, maar de grote trendingfases laten nog op zich wachten. Ongetwijfeld is een belangrijke oorzaak hiervan het twijfelachtige gedrag van de Bitcoin koers. We kennen echter onze marktleider en we weten al dat de rest moet wachten op zijn reactie. Voorzichtigheid geboden dus!

Volg ook zeker mijn wekelijkse Bitcoin update op woensdag voor Tradepremium.be om ook hierover op de hoogte van te blijven!

TradePremium.be is een community van cryptocurrency liefhebbers, blockchain technology supporters en investeerders die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, een betrouwbare bron aan informatie en kennis bieden aan onze leden. Volg ons op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN