Apple nieuws

Gerucht: Heeft Apple $2,5 miljard aan Bitcoin gekocht?

Crypto Twitter wordt momenteel overspoeld met de geruchten dat de technologiegigant Apple besloten heeft om Bitcoin (BTC) te kopen. De geruchten stellen dat het bedrijf $2,5 miljard aan de koningsmunt gekocht heeft en dat het binnenkort de aankoop zal aankondigen. Apple heeft echter tot op heden nog geen officiële verklaring afgelegd om de beweringen te verifiëren of te ontkennen.

De verspreiders van het gerucht op Twitter zijn onder meer Galaxy Trading, een cryptobedrijf dat financiële diensten en investeringsbeheer biedt in de cryptocurrency-sector, en de CEO van ChainLeak, Joshua Roomsburg, die aangaf dat hij een iPhone zal kopen om het evenement te herdenken als het waar blijkt te zijn.

Hoewel Apple geen enkele verklaring heeft afgelegd over het kopen van Bitcoin, zijn er meerdere speculaties in het nieuws geweest over het feit dat het bedrijf de volgende Amerikaanse technologiegigant, na Tesla Motors, zou zijn die in BTC zou gaan investeren.

In het bijzonder meldde Reuters dat de analist van RBC Capital Markets dacht dat Apple Inc, met zijn toegang tot software van wereldklasse en een veilig ecosysteem, het probleem zou kunnen aanpakken waarmee individuen worden geconfronteerd bij het verwerven van cryptocurrencies als gevolg van KYC-regels en andere regelgeving.

Binance

Niet alleen dat, mede-oprichter van Apple, Steve Wozniak, werd onlangs tijdens een virtueel evenement geciteerd en prees de verdiensten van Bitcoin. Wozniak zei dat Bitcoin het digitale equivalent van goud was en ging zelfs een stap verder door te zeggen dat het beter dan goud is door zijn toegankelijk. Hij ging verder met:

“Het is uniek en volledig een wiskundige formule, die ook onveranderlijk is, dus het is bijna een wonder van technologie.”

Apple kondigde in mei ook aan dat het op zoek was naar een nieuwe rol voor een Business Development Manager die zich bezighoudt met “alternatieve betalingen”, met als belangrijkste vereiste dat hij/zij ten minste vijf jaar werkervaring heeft met alternatieve betalingsproviders, waaronder cryptocurrencies.

Als de geruchten waar blijken te zijn, kan de impact van het nieuws op de Bitcoin-markt mogelijk groter zijn dan de beweging die werd veroorzaakt door Tesla’s aankondiging. De vermeende $2,5 miljard overschrijdt al Tesla’s aankoop van $1,5 miljard. Bedenk daarnaast dat de aankondiging van Tesla één van de belangrijkste oorzaken was die ervoor zorgde dat de Bitcoin koers steeg richting zijn nieuwe all-time high van $65.000.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN