TradePremium: Ethereum koers is gestegen, maar wat is de volgende stap?

Allereerst willen we The9to5joke van TradePremium.be bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Een zeer mooie start van de week voor de Ethereum koers. Bitcoin lijkt op moment van schrijven nog wat twijfelachtig maar Ethereum lijkt meteen al beter te presteren. Is er verandering in onze levels voor deze week? Laten we het bekijken in de grafieken!

Weekgrafiek Ethereum koers

Bron: TradingView

Op weekly zien we meteen een nieuwe gecreëerde steunzone met de close van afgelopen week. Die nieuwe steun zone duiden we aan als een zone van $2240 tot $1960. We zien ook meteen dat deze on samenwerking is met een steun die we al enkele weken aanhalen en die nu middenin deze zone ligt. Die support was $2042. Ook duiden we afgelopen week aan dat we 2 downtrend hadden waarvan 1 gebroken en 1 nog niet. Deze zijn nu ook beide gebroken. Een eventueel mooi teken voor een recovery fase voor de Ethereum koers? Nu de kracht nog doorzetten natuurlijk want enkel het volume op de move van afgelopen week is niet top. Wel wordt er een expansie qua volume verwacht. Krijgen we die mee met een bullish beweging, dan krijgen we hier wel opnieuw een mooie samenloop.

De rest van onze support zones blijven allemaal gelden. Eerst nog de zone $1790 tot $1682. Daaronder hebben we nog 2 opvang levels voor als we het niet kunnen vasthouden. Een klein level op $1440 en een zone van $1265 tot $1042. Ook op vlak van resistance zijn onze 2 grootste focusgebieden nog altijd hetzefde, een eerste level op $3000 en daarboven aan de regionen van de all-time high liggen ook 2 levels op $4000 en $4370.

Daggrafiek Ethereum koers

Bron: TradingView

Als we dan even inzoomen op de daily chart zien we dat we pal tegen onze nieuwe weerstand zitten die we er vorige week hadden bijgenomen op weg naar de retracement van de compresie fase. Voorlopig daar dus afwachten of we kunnen doorbreken of niet. Geen veranderingen van levels voor de rest, support van $1711 tot $1676, daaronder $1414 tot $1460. En een 3de van $1000 tot $1100. Resistance op $2360, van $2680 tot $2865, van $3275 tot $3555, op $3868 en de hoogste zone van $4180 tot $4375. Wel bevestigt het volume op daily wat we al op weekly zagen, we zien een stevige compresie wat aanduid dat een expansie aankomende is. In combinatie met bullish of bearish prijsactie? Dat zullen we nog even moeten afwachten.

Conclusie

Op moment van schrijven doet de Ethereum koers het beter dan Bitcoin. Kan wat te maken hebben op fundamenteel vlak met de London hard fork? Ik ben dan ook benieuw of dit het begin is van een move of dat het een tijdelijke opleving is. We houden het nauwlettend in de gaten!

Volg ook zeker mijn wekelijkse Bitcoin update op woensdag voor Tradepremium.be om ook hierover op de hoogte van te blijven!

TradePremium.be is een community van cryptocurrency liefhebbers, blockchain technology supporters en investeerders die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, een betrouwbare bron aan informatie en kennis bieden aan onze leden. Volg ons op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!