Bitcoin Nieuws

Oekraïense Monobank gaat Bitcoin-handelsservice lanceren

Monobank, een van de succesvolle platforms voor internetbankieren in Oekraïne, is naar verluidt van plan later deze maand een bitcoin-handelsservice uit te rollen. Volgens de aankondiging is het internetbankierplatform van plan om handelen via debetkaarten te ondersteunen. Dit betekent dat Oekraïners hun Bitcoins kunnen kopen en verkopen met pinpassen.

Deze nieuwe ontwikkeling biedt Oekraïners in wezen meer blootstelling aan de nieuwe activaklasse. Monobank verwacht de nieuwe functie later deze maand uit te brengen in afwachting van goedkeuring door de Nationale Bank van Oekraïne, merkte medeoprichter Oleg Gorokhovsky op.

Monobank, gelanceerd in 2017, opereert onder de licentie van Universal Bank, eigendom van Sergey Tigipko, een voormalig hoofd van de centrale bank en voormalig vice-premier van Oekraïne. Vanaf augustus 2020 had het gebruikersbestand van Monobank naar verluidt meer dan 2,5 miljoen klanten.

Gorokhovsky van Monobank – die ook een voormalig plaatsvervangend bestuursvoorzitter is bij PrivatBank, de grootste commerciële bank in Oekraïne – sprak eerder dit jaar zijn optimisme uit over Bitcoin. In een Facebook-bericht in februari zei Gorokhovsky dat Tesla’s $1,5 miljard Bitcoin-aankoop hem er eindelijk van overtuigde te geloven dat Bitcoin hier is om te blijven. Hij maakte ook een aanzienlijk persoonlijk belang in Bitcoin bekend en voorspelde dat BTC tegen 2022 $100.000 zal hebben bereikt.

Op dit moment wacht het initiatief op goedkeuring van de centrale bank van het land. De bitcoin-service van Monobank komt als het land progressieve inspanningen levert om digitale valuta’s in hun rechtsgebied te reguleren.

Oekraïense autoriteiten vorderen gestaag met een reeks digitale valutagerelateerde wetsvoorstellen. Oleksandr Bornyakov, vice-minister van het ministerie van Digitale Transformatie, kondigde afgelopen woensdag aan dat de autoriteit in tweede lezing de goedkeuring van een bijgewerkt ontwerpwetsvoorstel “Over virtuele activa” heeft aanbevolen.

Op woensdag heeft het Oekraïense parlement ook nieuwe wetgeving aangenomen die betalingsmethoden regelt, inclusief regelgeving met betrekking tot de digitale valuta van de centrale bank van Oekraïne.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN