Crypto Facilities MTF

Gouverneur Franse Centrale Bank roept op tot cryptoregulering in Europa

De gouverneur van de Franse Centrale Bank (Banque de France), François Villeroy de Galhau, heeft onlangs bij Europese regelgevers opgeroepen om een ​​regelgevend kader voor cryptocurrencies in te voeren.

Cryptocurrencies zijn een gevaar voor de euro

Galhau, die sprak tijdens de EUROPLACE jaarlijkse financiële conferentie in Parijs, is naar verluidt van mening dat cryptocurrencies de internationale rol van de euro steeds meer verzwakken. Hierdoor zei Galhau dat Europa bereid moet zijn om snel te handelen als het gaat om cryptocurrencies of betalingen. Hij voegde eraan toe dat als deze kwestie niet de aandacht krijgt die het verdient, Europa zijn greep op de monetaire soevereiniteit zou kunnen verliezen. Volgens het rapport zal Europa, bij gebrek aan een kader voor het bestuur van de opkomende sector, er niet in slagen de internationale rol als regelgever te versterken. Erger nog, Galhau gelooft dat het behoud van de euro een flinke klap kan krijgen. Galhau zei:

“Ik moet hier de urgentie benadrukken: we hebben niet veel tijd meer, één of twee jaar.”

AMF-voorzitter heeft denkt hier anders over

Terwijl Galhau’s standpunt over cryptocurrencies bearish is, heeft Robert Ophèle, de voorzitter van de marktregulator in Frankrijk, de Autorité des Marchés (AMF), positievere vooruitzichten. Volgens hem zou het introduceren van eerlijke crypto-regelgeving kunnen bijdragen aan meer innovatie in de snelgroeiende activaklasse. Dit zei Ophèle tijdens de 5e jaarlijkse conferentie Fintech en regelgeving in februari van dit jaar.

Ophèle verwelkomde het idee van de Europese Commissie om de crypto-ruimte te reguleren, wat inhoudt dat er een proefprogramma wordt gelanceerd voor markten die bereid zijn om in crypto’s te handelen. Hij steunde ook de introductie door de commissie van het Market in Crypto-Assets Regulation (MiCA)-beleid.

Hoe denken jullie hier over? Zijn cryptocurrencies een gevaar of juist een kans? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN