Reddit Bitcoin

FaZe Clan straft vier leden vanwege betrokkenheid bij cryptocurrency-scam

De prominente Amerikaanse esports-organisatie FaZe Clan heeft vier leden gestraft vanwege hun vermeende betrokkenheid bij een cryptocurrency-scam. De organisatie kondigde aan dat het Frazier “Kay” Khattri uit de organisatie heeft gezet, terwijl Jarvis Khattri, Nikan Nadim en Jakob Teeqo allemaal tot nader order zijn geschorst. Het plaatste eerder vandaag een verklaring op Twitter, waarin het zijn acties tegen de betrokkenen beschrijft:

“De FaZe Clan was absoluut niet betrokken bij de activiteiten van onze leden in de cryptocurrency-ruimte. We keuren hun recente gedrag ten zeerste af. Het vertrouwen en het respect van onze fans was, en zal altijd onze eerste prioriteit zijn.”

Save the Kids

De leden van de esports-organisatie werden naar verluidt betaald om het cryptoproject Save the Kids te promoten. Vervolgens besloten zij de KIDS-token van het project massaal op de markt te dumpen.

Save the Kids, wiens website is verwijderd, werd in juni uitgebracht en beloofde investeerders dat een deel van de opbrengst van het project naar een goed doel zou gaan. De leden van de FaZe Clan waren echter niet de enige prominente figuren die erbij betrokken waren. Zo waren YouTubers zoals Ricegum en Sommer Ray ook vermoedelijk betrokken bij de zwendel.

De KIDS-token steeg aanvankelijk met meer dan 30%, voordat het snel in waarde daalde. Tegen het einde van de maand stond de prijs 72% lager dan het hoogste niveau ooit en het project stortte als een kaartenhuis in elkaar.

In reactie op de controverse plaatste FaZe Kay een verklaring op Twitter en merkte op:

“Ik wil dat jullie allemaal weten dat ik geen kwade bedoelingen had om crypto-alt-munten te promoten. Ik dacht eerlijk en naïef dat we allemaal een kans hadden om te winnen, wat gewoon niet het geval is. Ik heb dit niet onderzocht met mijn team bij FaZe en ik weet nu dat ik dat had moeten doen.”

Hoewel dit verhaal van FaZe Kay wellicht oprecht klinkt, heeft een andere YouTuber, genaamd Coffeezilla, dit verhaal onderzocht en gaf aan dat de waarheid wellicht toch anders in elkaar steekt. Mocht je meer te weten willen komen over het onderzoek van Coffeezilla? Klik dan hier!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN