XRP Flare Networks

SBI Group: Ripple is beter geschikt voor NFT’s dan de concurrentie

De Japanse financiële-gigant SBI Group heeft opnieuw zijn steun uitgesproken voor Ripple en zijn XRP-ecosysteem. Daarnaast beweerde gigant dat het XRP Ledger-netwerk geschikt is voor de non-fungible token (NFT) -industrie, evenals voor ‘andere activa’.

In een briefingdocument – geschreven door Yoshitaka Kitao, de CEO van SBI en een lid van het Ripple-bestuur – liet het bedrijf doorschemeren dat “extreem lage transactiekosten” op het Ripple-netwerk XRP beter geschikt maakten voor NFT-gerelateerde transacties dan alternatieve netwerken. Hij voegde hier het volgende aan toe:

“De XRP Ledger heeft de mogelijkheid om niet alleen XRP te tokeniseren, maar ook een verscheidenheid aan andere activa en heeft extreem lage transactiekosten die onmiddellijk kunnen worden verrekend met een zeer lage impact op het milieu, omdat het geen mining gebruikt en gedecentraliseerde handelsmogelijkheden heeft.”

Hij meende dat tokenisatie “een kans zou kunnen zijn voor de XRP Ledger”, en merkte op dat leden van de XRP-gemeenschap “al een basisstandaard hebben voorgesteld voor het uitgeven van NFT’s op de XRP Ledger.” Hij voegde er echter aan toe dat het RippleX-team van Ripple “in mei een model voor NFT’s heeft voorgesteld dat rijkere functionaliteit kan bieden.” Dit model, beweerde Kitao, “zal formeel worden aangenomen, na beoordeling door de gemeenschap en stemming.”

Kitao gaf vervolgens toe dat NFT-vooruitgang mogelijk het ontwikkelen van interoperabiliteitsoplossingen inhoudt, zowel in de blockchain-wereld als in de conventionele sfeer, en ging verder met:

“Om op grote schaal impact te hebben op zoveel soorten activa, is de interactie van verschillende blockchains en bestaande internet- en financiële infrastructuren vereist.”

Zoals duidelijk te merken is, is de band tussen Ripple en SBI nog steeds sterk, ondanks de recente controverse omtrent het Amerikaanse betalingsbedrijf. Zo heeft Kitao Ripple publiekelijk gesteund in zijn langdurige strijd met Amerikaanse toezichthouders en heeft aandeelhouders in een van zijn dochterondernemingen uitbetaald met behulp van XRP. Daarnaast hebben nieuwe klanten van zijn SBI VC Trade crypto-beurs ook gratis XRP-tokens gekregen.

Het bedrijf heeft ook voet aan de grond gekregen in Zuidoost-Azië en Europa. In het document legde Kitao uit dat de SBI Group “is begonnen met de voorbereidingen voor de oprichting van de eerste digitale activabank van Japan”, en herinnerde de zakenwereld eraan dat het met Sygnum werkt aan plannen voor Osaka Digital Exchange en de SIX Digital Exchange in Zwitserland.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN