Ethereum Nieuws

TradePremium: Ethereum koers heeft de stijgende lijn weer te pakken!

Allereerst willen we The9to5joke van TradePremium.be bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Bitcoin (BTC) heeft zich de afgelopen periode weer goed gedragen, en ook voor de Ethereum koers zien we een zeer mooie start van de week.
Naar welke levels kijken we nog? Laten we het gaan bekijken in de grafieken!

Weekgrafiek Ethereum koers

Op de weekly zien we op moment van schrijven een mooie bullish candle. Wel zagen we met de weekly close een level dat we afgelopen weken al meerdere keren gebroken hebben zien worden, namelijk de support van $2042, die we dus in principe kunnen flippen naar resistance maar waar we op moment van schijven wel zeer mooi boven traden.

Opnieuw terugnemen dus is de boodschap. Onderliggende levels veranderen weinig. De zone $1790 tot $1682. Daaronder hebben we nog 2 opvang levels voor als we het niet kunnen vasthouden. Een klein level op $1440 en een zone van $1265 tot $1042. Het volume van afgelopen week kunnen we zeer 2 strijdig gaan bekijken. Hangt het volume aan de wick en betekent het een opkoop volume? Of zit het volume in het bearish gedeelte? Dit nemen we natuurlijk ook in combinatie met die gebroken support zone.

Op vlak van trendlijnen zien we dat we uit de “grote” neerwaartse trend gebroken zijn, maar we nog steeds in de lokale neerwaartse trend zitten. Even wat dieper inzoomen op de daily dus, mischien kunnen we daar ook meer te weten komen over het volume in die wick van afgelopen week.

Bron: TradingView

Daggrafiek Ethereum koers

Wat komen we te weten op de daily chart? We starten meteen terug bij het volume, en ook hierbij hebben we gemengde gevoelens. Het volume schiet er in bij de neerwaartse beweging, maar is ook zeer hoog bij de opkoop en de reversal naar boven toe. Qua support zones is hier niets gebroken dat we afgelopen week aanhaalden. Het heeft het zelfs zeer mooi met 2 perfecte aanrakingen gerespecteerd en meteen een mooie reactie van +30%. We zijn op momenteel zelfs een soort retracement aan het maken naar onze gebroken compresie fase.

Support en resistance zones blijven hier dus grotendeels gelden zoals afgelopen week. Ik noteer er enkel nog een extra resistance bij op $2360. De rest blijft dus gelden, support van $1711 tot $1676, daaronder $1414 tot $1460. En een 3de van $1000 tot $1100. Resistances, met uitzondering op die ene toevoeging blijven dus ook gelden. Die vermelden we van $2680 tot $2865, van $3275 tot $3555, op $3868 en de hoogste zone van $4180 tot $4375.

Bron: TradingView

Conclusie

We merken nog steeds veel gemengde meningen in de cryptomarkt, dus voorzichtigheid is nog steeds geboden. Als Bitcoin zijn move kan aanhouden zullen uiteraard van Ethereum ook wat moois mogen verwachten. Wel even opletten bij een mogelijke retracement naar dat gebroken patroon.

Trade en stay safe!

Volg ook zeker mijn wekelijkse Bitcoin update op woensdag voor Tradepremium.be om ook hierover op de hoogte van te blijven!

TradePremium.be is een community van cryptocurrency liefhebbers, blockchain technology supporters en investeerders die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, een betrouwbare bron aan informatie en kennis bieden aan onze leden. Volg ons op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN