Ethereum nieuws

DeFi kan de Ethereum koers naar $20.000 tillen, aldus analist

De pseudonieme gastheer van het YouTube-kanaal Coin Bureau heeft in een recente video aangegeven dat hij denkt dat de Ethereum koers het potentieel heeft om voorbij $20.000 te stijgen met de hulp van een opkomende sector in de crypto-markt, namelijk gedecentraliseerde finance (DeFi).

In een nieuwe video zei de populaire analist, die de naam Guy draagt, dat DeFi, en het vermogen om de diensten van traditionele finance te repliceren zonder de nadelen, de katalysator zal zijn die de Ethereum koers zal doen stijgen. Hij ging verder met vertellen dat traditionele finance “volledig vervangbaar” zijn:

“Het is niet verwonderlijk dat de banken het de afgelopen tien jaar behoorlijk slecht hebben gepresteerd. Van de Amerikaanse banken tot die van China, Japan en Europa, een verschrikkelijke prestatie van een ooit zo torenhoge industrie. Probeer je dat maar eens voor te stellen: dit is de sector die de financiële crash van 2008 veroorzaakte. Ze hebben het ambacht van het privatiseren van winsten en het socialiseren van verliezen geperfectioneerd. Desondanks zijn ze er nog steeds niet in geslaagd enige waarde voor hun aandeelhouders vast te leggen…

Dus de vraag wordt dan: welke diensten bieden deze banken en kunnen ze worden gerepliceerd in DeFi?”

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 728x120_SPORT_NL_euro-2020.jpg

Om die vraag te beantwoorden, verwees Guy naar een essay dat in april werd geschreven door Arthur Hayes, de voormalige chief executive van de derivatenbeurs BitMEX.

In zijn essay legt Hayes uit hoe DeFi eenvoudig spaarrekeningen, betaalrekeningen en trustdiensten kan repliceren. Hij merkt echter op dat hoewel DeFi leningen kan aanbieden, de sector zwaar over-onderpand is, wat betekent dat banken ondanks hun tekortkomingen de neiging hebben om beter te presteren met leningen.

Toch merkt Hayes op dat als Ethereum een ​​bepaald percentage van de vijfjaarlijkse gemiddelde inkomsten van banken en de grote vier accountantskantoren kan vastleggen, het in waarde omhoog zou schieten.

Op basis van de vergelijkingen van Hayes, als het Ethereum-ecosysteem erin zou slagen om 0,5% van de traditionele financiële inkomsten te behalen, zou het 10x in waarde kunnen stijgen, tot meer dan $20.000. Als 5% van de inkomsten van traditionele financiën wordt vastgelegd, zou dit $200.000 bedragen.

De gastheer van Coin Bureau beweerde verder dat het behalen van 0,5% van de inkomsten van traditionele financiën een redelijke verwachting is voor DeFi. Hij legde het als volgt uit:

“Dit besef is de reden dat institutionele beleggers het opslokken. Dit besef is de reden dat Goldman direct in [Ethereum]-opties is gedoken voordat hij ze op Bitcoin aanbood. Nu hangt natuurlijk veel ervan af van de komende updates. Het doorvoeren van dergelijke fundamentele upgrades zal niet eenvoudig zijn op een netwerk met een waarde van meer dan $300 miljard dollar. Maar ze zijn wel nodig.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN