Robinhood

Tanzania ook druk bezig om cryptocurrencies te adopteren

Een paar jaar geleden besloot het Afrikaanse land Tanzania het gebruik van Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies te verbieden. Nu in 2021 staat het land echter op het punt om een volledige ommekeer te maken, aangezien het op weg is om richtlijnen te ontwikkelen om cryptocurrencies te adopteren.

Een paar weken geleden benadrukte de president van Tanzania, Samia Suluhu Hassan, de noodzaak al voor het land om cryptocurrencies te gebruiken. Vandaag is er echter een bericht op Reuters verschenen waarin duidelijk werd dat de centrale bank van Tanzania van plan is naar de woorden van Hassan te luisteren. De organisatie wil voorbereid zijn op het gebruik van cryptocurrencies.

Interessant is dat de verklaring van de bank van vandaag een geheel andere benadering laat zien dan die in 2019. Destijds voerde de instelling een verbod in op het werken met cryptocurrencies. Het gaf aan dat het land ze niet als legale valuta erkende en waarschuwde zijn burgers om weg te blijven, omdat ze geld zouden kunnen verliezen als ze in dergelijke speculatieve activa zouden beleggen. Maar nu verzekerde een woordvoerder van de centrale bank dat de organisatie “werkt aan de gegeven richtlijnen”, verwijzend naar de opmerkingen van president Hassan.

De vertegenwoordiger van de bank heeft echter geen details bekendgemaakt of het Bitcoin en andere bestaande cryptocurrencies zal adopteren of dat het de route van China zal volgen en een CBDC gaat creëren.

Deze ontwikkeling komt kort nadat het nieuws bekend werd dat El Salvador het eerste land ter wereld is dat van Bitcoin een wettig betaalmiddel heeft gemaakt. Daarnaast werd vandaag bekend dat het land een officiële Bitcoin-portemonnee gelanceerd heeft en elke meerderjarige burger $30 in BTC zal geven.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN