Bitcoin nieuws

Gaat de Bitcoin koers dit jaar nog de $100.000 bereiken? 41% denkt van niet, aldus PlanB-onderzoek

De bekende Nederlandse analist en maker van het Bitcoin stock-to-flow-model heeft recentelijk op Twitter onthuld dat hij zich “ongemakkelijk” voelt over zijn bekende prijsvoorspellen, aangezien de Bitcoin koers aan de onderkant van het model staat.

Het S2F-model, dat de Bitcoin koers de afgelopen twee jaar met enige nauwkeurigheid heeft voorspeld, is in twijfel getrokken door enkele van PlanB’s volgers in een recente Twitter-enquête, aangezien een meerderheid niet gelooft dat de koningsmunt dit jaar nog $100.000 zal bereiken.

De anonieme analist ondervroeg zijn volgers op maandag en vroeg hen welke prijs ze dachten dat BTC tegen het einde van het jaar zou bereiken. Hij gebruikte de resultaten om ze te vergelijken met een soortgelijk onderzoek in maart, toen het marktsentiment overweldigend optimistisch was.

Van de 124.595 respondenten dacht maar liefst 41% dat de Bitcoin koers dit jaar onder de $100.000 zou blijven, wat het S2F-model ongeldig zou maken. Dit is een flinke stijging ten opzichte van de vorige peiling, aangezien toendertijd 16% aangaf dat het de $100.000-grens niet zou doorbreken.

PlanB, die zijn model oorspronkelijk in maart 2019 publiceerde, citeerde de twee peilingen in een bericht en gaf toen dat zelfs hij zich een beetje “ongemakkelijk” voelt wanneer de Bitcoin koers aan de onderkant van het model staat. De analist merkte echter op dat het model eerder in maart 2019 stand had gehouden, opnieuw in maart 2020 toen de pandemie de wereldwijde markt instortte, en opnieuw in september 2020.

Preston Pysh, oprichter van The Investors Podcast Network, merkte op dat het voor een model moeilijk is om een ​​storm van slecht nieuws te voorspellen die de neergang van de markt heeft versneld. Hij zei het volgende:

“U bedoelt dat uw model niet rekening houdt met 40%+ van mining-installaties die worden verbannen en gedwongen worden om uitgeschakeld te worden en te verhuizen naar verschillende delen van de wereld.”

Hoe denken jullie over de voorspelling van PlanB? Denken jullie dat de Bitcoin koers de $100.000-grens dit jaar nog gaat doorbreken? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN