Ethereum nieuws

EIP-1559 zal de Ethereum koers doen stijgen, aldus analist

Zoals we gisteren al hebben aangegeven, staat de langverwachte Ethereum-upgrade, EIP-1559, om de hoek. De upgrade zal de transactiekosten op het netwerk aanzienlijk verlagen en gaat tevens ervoor zorgen dat het aanbod van Ethereum (ETH) vermindert, aangezien het de transactiekosten zal verbanden.

Door deze grote ontwikkelingen, speculeren verschillende analisten over hoe de aankomende hard fork de Ethereum koers zal beïnvloeden. Evan Van Ness, analist en eigenaar en uitvoerend redacteur van This Week in Ethereum, vertelde recentelijk zijn 38.900 Twitter-volgers dat EIP1559 “zeer waarschijnlijk zal leiden tot een negatieve uitgifte die waarschijnlijk een aanzienlijke opwaartse druk zal uitoefenen op de Ethereum koers.” Daarnaast belichtte hij ook de technische voordelen die de upgrade zal bieden:

“Het gastarief en de gaslimiet zijn te ingewikkeld voor nieuwe gebruikers. EIP1559 versimpeld dit voor de gebruiker. Een groot deel van de complexiteit zal naar portefeuilles worden gepusht, weg van gebruikers. Het enige dat gebruikers hoeven te doen, is de basisvergoeding betalen. Dit zou app-ontwikkelaars ook moeten helpen om niet zoveel gefrustreerde gebruikers aan te pakken als hun transacties vastlopen.”

EIP-1559 moet ook de beveiliging van Ethereum versterken en DOS-aanvallen helpen voorkomen, legt de analist uit. Bovendien zal de upgrade de adoptie van layer-2-oplossingen stimuleren, aldus Van Ness.

“Op dit moment betalen mining pools hun uitbetalingen aan miners tegen een gasprijs van ~nul. Met 1559 moeten ze de helft van de basisvergoeding verbranden, dus doen ze dit niet.

In plaats daarvan zullen mining pools (en binnenkort ook staking pools) gestimuleerd worden om layer-2 (hopelijk) of een sidechain te gebruiken. Hoe dan ook, 1559 maakt blokruimte vrij EN helpt de adoptie van layer-2 te stimuleren. Er zijn geen betalingen meer mogelijk zonder de helft van de basisvergoeding te verbranden.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN