John McAfee is dood in zijn cel gevonden

Het Spaanse ministerie van Justitie heeft bevestigd dat de populaire antivirusontwikkelaar John McAfee, dood in zijn cel is gevonden. De autoriteiten onderzoeken momenteel de omstandigheden rond het incident. Beveiligingspersoneel en medisch personeel van de gevangenis probeerde hem tevergeefs te reanimeren. Het ministerie van Justitie zei in een verklaring: “Alles wijst erop dat het een dood door zelfmoord zou kunnen zijn”. Hij is 75 jaar oud geworden.

Gisterenochtend heeft de Spaanse Nationale Rechtbank toestemming gegeven voor de uitlevering van John McAfee aan de Verenigde Staten. McAfee zou aan de VS worden uitgeleverd omdat hij werd beschuldigd van belastingontduiking. Hij zou naar verluidt inkomsten hebben verbergt tussen 2016 en 2018. Daarnaast werd hij ook aangeklaagd door de Amerikaanse SEC voor het frauduleus promoten van zeven ICO’s.

De populaire antivirusontwikkelaar werd in oktober 2020 op de luchthaven van El Prat in Barcelona gearresteerd, terwijl hij zich klaarmaakte om een vlucht naar Istanbul te halen. Sindsdien zat McAfee in preventie hechtenis.

1xbit

McAfee wilde president van de VS worden

Tijdens zijn hoorzitting over uitlevering zei McAfee dat hij het slachtoffer is van politieke vervolging vanwege het bekendmaken van corruptie in het belastingstelsel en omdat hij ambities had om president van de VS te worden. Toen hij aankondigde om mee te willen doen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen kreeg hij twee maanden later de belastingdienst op zijn dak.

John McAfee zei toen ook de belastingdienst te gaan aanpakken. Bovendien beweerde McAfee dat hij al in de miljoenen dollars aan belasting aan de Amerikaanse overheid heeft betaald.

McAfee richtte in 1987 het softwarebedrijf McAfee Associates op en nam in 1994 ontslag bij het bedrijf, volgens Wikipedia. Uiteindelijk is het bedrijf in 2011 door Intel gekocht, hoewel het nog steeds de merknaam McAfee draagt. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!