Ethereum Nieuws

TradePremium: Hoe diep kan de Ethereum koers nog zakken?

Allereerst willen we The9to5joke van TradePremium.be bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Heeft Bitcoin koers de weg naar beneden verder ingezet? En zo ja, wat zijn dan de volgende stappen voor de Ethereum koers? Laten we het gaan bekijken in de grafieken!

Ethereum koers weekgrafiek

We zetten de weekly meteen in met een stevigere bearish candle. Uiteraard zijn we nog zeer vroeg, maar op onze eerste support waar we vorige week nog een perfecte aanraking op zagen zien we nu geen reactie. Dat level was $2042. We hadden daar graag candle closes boven gezien, wat we afgelopen week wel kregen.

Onze volgende support blijft ook gelden, waar we op moment van schrijven zelfs zeer dicht bij traden. Dat is namelijk de zone $1790 tot $1682. Daaronder hebben we nog 2 opvang levels voor als we het niet kunnen vasthouden. Een klein level op $1440 en een zone van $1265 tot $1042. Door de bearish beweging van de Ethereum koers, en het zoeken van support uiteraard, ook boven ons weinig verandering.

De levels hierboven zijn 3 levels, te beginnen vanaf $3013, daarboven $3984 en de all-time high van $4373. Ook het volume blijft afnemen wat in een bearish move een goed teken is. Het is echter nog steeds wachten op een nieuwe impuls van de Bitcoin koers.

Bron: TradingView

Ethereum koers daggrafiek

Als we gaan inzoomen op de daily merken we meteen op dat we bearish uit onze compressie zone zijn gebroken en ook meteen onze eerste support zone gebroken hebben. Dat was de zone van $2295 tot $2078. Hierdoor kunnen we enkele aanpassingen gaan maken in support en resistance levels.

We identificeren 3 zones van support, een eerste die kenden we al van $1711 tot $1676, daaronder voeg ik nog toe $1414 tot $1460 en een derde die ik toevoeg van $1000 tot $1100. Als we een measurment target toevoegen van onze geboken compressie fase komen we uit mooi tussen die eerste 2 vernoemde zones. Dus zeker een oogje op houden.

Bij de resistance niveau’s herkennen we ook een extra zone. Onze voorgenoemde van de afgelopen weken blijven allemaal gelden. Maar daar komt nu ook nog een zone van $2684 tot $2860 bij. Bij het volume op de daily kregen we gisteren onze eerste stevige volume noot in combinatie met een bearish candle, vergelijkbaar als bij Bitcoin.

Bron: TradingView

Conclusie

Er zijn zeer veel tekenen van voorzichtigheid aan de wand. Mijn persoonlijke mening? Ethereum ziet er niet zo interessant uit momenteel. Laten we eerst maar is even kijken hoe de big chief Bitcoin zich gedraagd. Vervolgens kunnen we vanuit daar een verdere beslissingen maken. We weten uit ervaring toch al allemaal dat Bitcoin de moves van de volledige markt in zijn grip heeft. Gecorreleerde cryptocurrencies traden kan je risico dan eigenlijk alleen maar verdubbelen.

Volg ook zeker mijn wekelijkse Bitcoin update op woensdag voor Tradepremium.be om ook hierover op de hoogte van te blijven!

TradePremium.be is een community van cryptocurrency liefhebbers, blockchain technology supporters en investeerders die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, een betrouwbare bron aan informatie en kennis bieden aan onze leden. Volg ons op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN