Bitcoin

Presentator van Mad Money op CNBC legt uit waarom hij zijn Bitcoin heeft verkocht

De presentator van Mad Money op CNBC, Jim Cramer, heeft tijdens een interview met CNBC’s Squawk Box aangegeven dat hij zijn Bitcoin (BTC) heeft verkocht.

“Ik heb bijna al mijn Bitcoin verkocht. Ik heb het niet nodig”, zei Jim Cramer,

Cramer beweerde dat Bitcoin om structurele redenen niet omhoog gaat en verwees naar het hardhandige optreden van China tegen Bitcoin-mining, waarbij het belangrijkste mining-centrum van Sichuan werd aangepakt. Cramer voegde er het volgende aan toe:

“Als de Volksrepubliek China ergens achteraan gaat, hebben ze de neiging om hun zin te krijgen. Het is geen democratie. Het is een dictatuur. Ik denk dat ze geloven dat het een directe bedreiging voor het regime is, want het is namelijk een systeem dat buiten hun controle ligt.”

Sinds het hardhandig optreden tegen Bitcoin miners in China, is de hashrate van BTC met 48% gedaald tot het huidige niveau van ongeveer 89 EH/s. Het land is namelijk voor meer dan 60% verantwoordelijk van de hashrate van BTC, wat betekent dat de meerderheid van de miners zich in China bevindt. Het Chinese verbod op cryptomining heeft ervoor gezorgd dat de hashrate van Bitcoin flink is gedaald tot een dieptepunt van acht maanden.

Cramer merkte verder op dat de Bitcoin prijzen zouden moeten stijgen als BTC mining beperkt is. Hij zei:

“In plaats van te denken dat BTC omhoog zou moeten gaan als het verboden is of als het moeilijker wordt om te minen, gaat Bitcoin naar beneden alsof mensen zeggen: ‘Ik moet verkopen’ – als je mining beperkt, zou het natuurlijk omhoog moeten gaan tenzij er een wereldwijde verlossing is.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN