Bitcoin computerspel

Bitcoin koers daalt onder $33.000, maar wat nu?

De Bitcoin koers is in de afgelopen week gedaald en er zijn nog steeds geen tekenen van herstel. Een week geleden lukte het Bitcoin om het $40.000 niveau te doorbreken en bereikte het $41.000. Al snel werd er gespeculeerd over het doorstijgen naar $45.000. Dit gebeurde echter niet en de Bitcoin koers bleef maar dalen. Vandaag daalde de Bitcoin koers zelfs onder het $33.000 niveau.

Een van de redenen achter de Bitcoin koersdaling van vandaag is het negatieve nieuws uit China. Deze keer heeft een van de grootste staatsbanken zijn klanten verboden om met digitale activa om te gaan. Volgens een rapport van 21 juni heeft de Agricultural Bank of China een verklaring gepubliceerd waarin een verbod wordt geschetst dat haar klanten verbiedt zaken te doen met cryptocurrencies.

Daarnaast zijn er in de afgelopen uren verschillende longposities ter waarde van bijna 1000 BTC geliquideerd. Chinese crypto-journalist Colin Wu plaatste de onderstaande grafiek van analysebedrijf CryptoQuant en zei:

“Gegevens van CryptoQuant laten zien dat het aantal orders met geliquideerde longposities in het afgelopen uur 991,69 BTC was. AICoin laat zien dat het bedrag van de liquidatie in het afgelopen uur 244 miljoen US dollar was.”

Bitcoin

Robert Kiyosaki, de auteur van het bestverkochte boek “Rich Dad, Poor Dad” zei dat de grootste zeepbel die de wereld ooit heeft gezien groter wordt en suggereert dat de Bitcoin koers naar het $24.000 niveau zal dalen. Ook Michael Burry, het hoofd van Scion Asset Management, sprak over een dreigende crash van de Bitcoin koers en de aandelenmarkt. Burry staat bekend om het voorspellen van de ineenstorting van de markt voor hypotheekobligaties. Zijn fonds Scion Asset Management maakte een grote winst door midden tot eind jaren 2000 short te gaan op deze markt.

1xbit

Wat kunnen we wellicht van Bitcoin in juli verwachten?

Als we in de afgelopen jaren naar de maand juli kijken dan zien we dat deze maand een van de meest bullish maanden is voor Bitcoin. Afgezien van de jaarlange bearmarket in 2019 toen BTC in juli met 6,6% daalde, is de koningsmunt in 2017, 2018 en 2020 met meer dan 17% gestegen.

Juli 2020 was zelfs de best presterende maand sinds 2013, volgens Bybt. Verschillende experts hebben zelfs gezegd dat juli 2020 daadwerkelijke de start was van de bullmarkt, omdat het de eerste maand diep in het groen was (+24%) na de halvering.

Bitcoin
Bitcoin maandelijkse prestaties ten opzichte van USD. 
Bron: 
Bybt

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN