Spijt

Bitcoin scam op Instagram zorgt voor £120.000 verlies

De gepensioneerde lerares Teresa Jackson uit het Verenigd Koninkrijk is £120.000 ($165.000) kwijtgeraakt door een Bitcoin scam op Instagram. Crypto-oplichters zorgden ervoor dat ze haar spaargeld investeerde in een Bitcoin investeringsplan dat op Instagram werd geadverteerd. Dit volgens ITV.

Het slachtoffer werd telefonisch door een zogenaamde financiële adviseur benaderd. Volgens de vrouw wist de ‘financieel adviseur’ van alles over Bitcoin investeringen en haalde hij Jackson over om £120.000 te investeren. Het geld dat ze verloor was in feite haar pensioenpot en spaargeld. Jackson zei:

“Hij wist gewoon alles wat er te weten viel over Bitcoin en investeringen. Ik ging altijd alles controleren wat hij zei en alles leek echt”.

Kort nadat ze het geld had overgemaakt, probeerde ze contact te leggen met de ‘financieel adviseur’ om te controleren of alles was gelukt. Echter kreeg ze geen reactie en het geld was vanaf dat moment verdwenen. Jackson zei:

“Ik voelde me beschaamd en dom. Mijn familie vertrouwde erop dat ik wist wat ik deed. Ik heb nu Universal Credit, zo simpel is het. Ik voel me op mijn gemak, maar ik kan niet meer het leven hebben dat ik vroeger had.”

De bank van mevrouw Jackson betaalde haar de helft van het geld terug toen ze hen op de hoogte bracht van de oplichting. Ze kon helaas niet het volledige bedrag terugkrijgen, omdat ze het geld zelf overmaakte.

Nieuwsoverzicht over cryptofraude

Eerder dit jaar raakte een Britse man een flink geldbedrag kwijt aan crypto-oplichters. De Britse man werd overgehaald om geld in een nep beurs te investeren en verloor £200.000 ($282.000). Daarnaast werd dit jaar in maart een Chinese bende door de politie van Istanbul opgepakt voor het runnen van valse cryptocallcenters. Bij de inval nam de Turkse politie circa $200.000 aan vreemde valuta, 712 mobiele telefoons, 112 computers en nog veel meer in beslag.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN