Bitcoin koers

Bitcoin whales kochten 90.000 BTC in 25 dagen

Bitcoin (BTC) whales hebben in de afgelopen maand tijdens de recente prijsschommelingen flink aan Bitcoin gekocht. Zo hebben ze in minder dan een maand tijd 90.000 BTC ingeslagen en bezitten nu bijna de helft van het circulerende aanbod.

Bitcoin whales worden meestal in verschillende groepen onderverdeeld. De meest actieve whales komen misschien wel van wallets tussen de 100 en 10.000 Bitcoins. Het gedrag van deze whales wordt vaak in de gaten houden, aangezien dit vaak de prijsactie op de markt kan bepalen. Aanzienlijke stortingen op een exchange kunnen in een korte periode tot aanzienlijke correcties leiden.

“Bitcoin adressen met een waarde tussen 100 en 10.000 BTC heb 90.000 meer BTC verzameld in de afgelopen 25 dagen. Ze hebben nu een hoogste punt in zeven weken van 9,11 miljoen Bitcoins (circa $350 miljard op dit moment)”, zei Santiment.

Het analysebedrijf voegde eraan toe dat dit indrukwekkende bedrag 48,7% van het totale Bitcoin aanbod vertegenwoordigt.

Bitcoin

Volgens de gegevens van Santiment hebben Bitcoin whales goed gebruikgemaakt van de neerwaartse correctie om hun Bitcoin bezit te vergroten en zijn ze niet geschrokken door de Elon Musk veroorzaakte daling.

Ook miners lijken volop Bitcoin te verzamelen. Volgens on-chain analyseprovider Glassnode is de wekelijkse Bitcoin uitstroom van miners op 16 juni gedaald tot een dieptepunt in vijf maanden van ongeveer $1,7 miljoen.

Het uitstroomvolume van miners (7d MA) heeft zojuist een dieptepunt in 5 maanden bereikt van $1.725.244.14

Bitcoin

Zodra we kijken naar de kleinere spelers op de markt, dan zien we ook dat zij meer Bitcoin hebben toegevoegd aan hun bezit. Glassnode merkte op dat het aandeel van het aanbod dat wordt vertegenwoordigd door adressen met minder dan één Bitcoin sinds eind 2017 is verdubbeld tot bijna 5% van het totale aanbod Bitcoin.

“De reactie van ‘de kleine man – speler’ op de evolutie van Bitcoin als een activa kan worden gezien in de distributie van het aanbod.”

Bitcoin

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN