Bitcoin koers

Bitcoin koers zal in 2022 $250K bereiken, zegt Tim Draper

Tim Draper, de durfkapitalist en een groot voorstander van Bitcoin (BTC), zei in een interview met CNBC dat de Bitcoin koers eind 2022 $250.000 zal bereiken. Volgens Draper kan Bitcoin deze koers bereiken ondanks de volatiliteit en onrust rond het milieuonvriendelijke energieverbruik.

“Ik heb of echt gelijk of echt ongelijk [maar] ik ben er vrij zeker van dat het die kant op gaat”, zegt Draper.

Verder gaf Draper aan dat hij verwacht dat tal van grote bedrijven binnen ander half jaar allemaal Bitcoin betalingen zullen accepteren. Hij zei:

“Geef het ongeveer anderhalf jaar en retailers zullen allemaal op Opennode [Bitcoin-betalingsprocessor] zitten, dus iedereen zal bitcoin accepteren.”

Eerder zei de Nederlandse cryptocurrency-analist en maker van het stock-to-flow-model PlanB, dat de Bitcoin koers binnen drie jaar een gemiddelde prijs van $288.000 zou kunnen bereiken.

Tim Draper merkte verder op dat de schaarsheid van Bitcoin een belangrijke katalysator zal zijn voor de Bitcoin koers en dit de prijs boven $200.000 kan laten stijgen. Er kunnen slechts 21 miljoen Bitcoins in omloop zijn en het halveringsmechanisme geeft dit gegeven nog meer spankracht. Meer en meer worden mensen aangetrokken door die mate van schaarsheid die zelfs goud niet kent.

Draper suggereert dat Bitcoin zou kunnen uitgroeien tot ‘s werelds belangrijkste financiële instrument, en het heeft de potentie om net zo groot te worden als Microsoft en Amazon. Toen hem werd gevraagd over hoeveel Bitcoin hij bezit weigerde Draper de vraag van de gastheer te beantwoorden.

Dogecoin is slechts een meme-cryptocurrency

Bovendien merkte de durfkapitalist op dat Elon Musk een briljante man is, maar was het niet eens met zijn mening over Dogecoin (DOGE). Draper sloot zich aan bij vele andere critici van de meme-cryptocurrency die denken dat Dogecoin enkel gemaakt is als grap en geen use-case heeft. Toch denken velen dat DOGE zeker niet zal verdwijnen vanwege zijn gepassioneerde gemeenschap.

“Er moet iets zijn met Dogecoin omdat het ons allemaal aan het lachen maakt, maar er werken geen ingenieurs aan”, aldus Draper.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN