Bitcoin koers

Grote vermogensbeheerder, met $157 miljard onder beheer, stapt in de crypto-markt

Het is duidelijk geworden dat de grote vermogensbeheerder Victory Capital, met ongeveer $157 miljard aan activa onder beheer (AUM), besloten heeft om de cryptocurrency-markt te betreden.

Zoals gezegd is Victory Capital is geen kleine speler als het gaat om vermogensbeheer. Tevens staat het bedrijf bekend om zijn complexe en futuristische bedrijfsmodel, dat het in staat stelt om op maat gemaakte beleggingsdiensten aan te bieden. Het klantenbestand omvat pensioenfondsen, instellingen en zakelijke tussenpersonen.

Het bedrijf heeft tevens ongeveer 10 investeringsfranchises die autonoom opereren. Het is niet duidelijk of de onderneming in de crypto-wereld als een franchise op zichzelf zal worden behandeld. Om de zaken officieel te maken, bracht het bedrijf ook een persverklaring uit waarin het zijn debuut op de crypto-markt aankondigde.

Het plan van Victory Capital

Victory Capital stapt de nieuwe wereld binnen met een duidelijk plan. Het hoopt investeringsfondsen te starten die zich concentreert op een specifieke investeerder. De doelinvesteerders zijn geaccrediteerde en hebben belangen in de Nasdaq Bitcoin Price Index en de Ethereum Price Index. In wezen zal Victory Capital zijn investeringsopties baseren op de twee grootste crypto’s op de markt: Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Het maakte tevens duidelijk dat het zal samenwerken met Hashdex Ltd, een crypto-georiënteerde vermogensbeheerder die expertise biedt in het beheer en de handel in BTC en ETH. Onder deze deal zal Victory Capital crypto-investerings- en vermogensbeheerdiensten leveren voor particuliere fondsen die actief zijn in de VS en onder de NCI (Nasdaq Crypto Index).

Wat dit betekent voor de markt?

Het is duidelijk dat de cryptomarkt al op zijn hoogtepunt is als een fiscale topmarkt over de hele wereld, en de toetreding van enkele van de grootste institutionele fondsen en beleggingsondernemingen, zoals Victory Capital, is een duidelijke indicatie van dit feit.

Nu het bedrijf investeerders in verschillende sectoren introduceert, zal het zeker meer mensen richting de cryptocurrency-markt duwen en hun acceptatie als geloofwaardige investeringsactiva stimuleren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN