bitcoin koers

Witte Huis-adviseur bezit minimaal $1 miljoen aan Bitcoin

Over het algemeen hebben we tot op heden maar weinig Amerikaanse politici in de cryptocurrency-markt gezien. Daarnaast weten we ook niet precies hoe de president van het land, Joe Biden, precies over de markt denkt. Het is dan ook opvallend om te horen dat een belangrijke adviseur van het Witte Huis minstens $1 miljoen aan Bitcoin (BTC) bezit. Er is namelijk naar buiten gekomen dat Tim Wu, die de Biden-administratie adviseert over technologie- en concurrentiebeleid, een groot deel van zijn vermogen in ‘s werelds toonaangevende cryptocurrency houdt.

Wu staat bekend als een harde criticus van Big Tech en hun gecentraliseerde macht. Het is dan eigenlijk ook niet geheel verassend dat hij besloten heeft om in de grootste gedecentraliseerde valuta te investeren. Politico meldde dat Bitcoin het grootste deel van zijn portefeuille in neemt, hij zou namelijk tussen de $1 miljoen en $5 miljoen aan de munt bezitten. Hij bezit echter ook tussen $100.000 en $250.000 aan Filecoin (FIL), de native cryptocurrency voor een gedecentraliseerd opslagplatform, volgens een persoonlijke financiële onthulling die hij onlangs heeft ingediend.

Hoewel zijn investering in Bitcoin 25 tot 43 procent van zijn portefeuille uitmaakt, gaf de Columbia-hoogleraar in de rechten ook goudstaven op als bezittingen.

Wu, die de term ‘netneutraliteit’ heeft bedacht, heeft jarenlang gepleit voor een gratis en open internet dat naadloos werkt zonder enige beperking door zakelijke of overheidsproviders. Wu geloofde pok al in 2017 dat Bitcoin een potentiële waardeopslag zou kunnen zijn, zoals hij schreef in een opiniestuk voor de New York Times:

“Als genoeg anderen iets waarderen, kan dat genoeg zijn om het als een waardeopslag te laten dienen. Natuurlijk zal Bitcoin opnieuw crashen, maar gedurende zijn levensduur heeft het al meerdere crashes, runs en splitsingen doorstaan. Het voelt echt getest.”

Wu ging verder met aangeven dat, hoewel Bitcoin niet wordt ondersteund door enige overheid of reserveactiva, zou het “goed kunnen werken als een waardeopslag die u kunt verkopen”.

Wu zijn opmerking over ondersteuning vanuit overheden kan echter binnenkort achterhaald zijn, aangezien verschillende Midden- en Zuid-Amerikaanse landen bezig zijn om van de koningsmunt een wettig betaalmiddel te maken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN