Activistengroep Anonymous waarschuwt Elon Musk

Anonymous, het wereldbekende gedecentraliseerde collectief van activisten en hacktivisme, heeft zaterdag een videobericht uitgebracht gericht aan Tesla-CEO Elon Musk. Het is onduidelijk of de mensen achter deze video dezelfde personen zijn die sinds 2003 worden beschuldigd van het lanceren van computeraanvallen tegen verschillende overheidsinstellingen, bedrijven en tegen de Church of Scientology.

Hoe dan ook, verscheen er gisteren een video van de groep. Het plaatste een video waarin de CEO van SpaceX en Tesla wordt beschuldigd van het manipuleren van de crypto-markt. Het filmpje begint met het volgende:

“Gegroet wereldburgers. Dit is een bericht van Anonymous voor Elon musk.”

De groep ging vervolgens verder met het citeren van verschillende artikelen die Elon Musk’s intelligentie en goede intenties ondermijnen. Zo citeerde het een Observer-artikel getiteld “Elon Musk, Tesla duwt fabrieksarbeiders naar de rand terwijl de winsten stijgen.” Het artikel legt uit dat “Tesla-werknemers en werknemersadvocaten zeggen dat het bedrijf de gezondheid en veiligheid van zijn werknemers op het spel zet bij het meedogenloos nastreven van deze opzichtige cijfers.”

Bovendien verwees Anonymous naar een ander artikel in The Times met de titel “‘Bloedbatterijen’ voeden het fortuin van Elon Musk”, waarin staat:

“Het is ook duidelijk voor de jonge kinderen die in jullie overzeese lithiummijnen werken, die ook de lokale omgeving vernietigen.”

Daarnaast geeft de groep aan dat de Elon-missie naar Mars mensen zal doden. “Je hebt jezelf zelfs voortijdig gekroond tot ‘Keizer van Mars’, een plek waar je mensen naartoe stuurt om te sterven,” vervolgde de groep, wijzend op een artikel met de titel “Elon Musk roept zichzelf uit tot keizer van Mars.” De groep voegde er echter aan toe:

“je bent niet de enige show in de stad, en je concurrentie wordt met de dag intenser. Er zijn tal van andere bedrijven die werken aan ruimteverkenning en elektrische voertuigen. Je bent gewoon de enige CEO die een cultstatus heeft gekregen door het posten van onzin en het trollen van de wereld op social media.”

Elon Musk wil Bitcoin controleren

Elon Musk onthulde op 24 mei op Twitter dat hij een ontmoeting had gehad met de beste Noord-Amerikaanse Bitcoin-miners. De miners hebben besloten een Bitcoin Mining Council te vormen, volgens Microstrategy CEO Michael Saylor, die de vergadering achter gesloten deuren organiseerde.

Anonymous verwees vervolgens naar een artikel op Bitcoin News met de titel “Crypto-voorstanders worden sceptisch over een gesloten ontmoeting tussen miljardairs en bitcoin-miners.” De video geeft het volgende aan:

“De stap van [Elon] om een ​​Bitcoin Mining Council op te richten, werd terecht gezien als een poging om de industrie te centraliseren en onder jouw controle te krijgen.”

Ter bevestiging gelooft Nic Carter van Castle Island Ventures ook dat Elon Musk niet de juiste persoon is om de “schone Bitcoin” -discussie te leiden, “althans niet in de ogen van de Bitcoin-gemeenschap.” Hij vertelde Bloomberg:

“Bitcoiners zijn nog steeds extreem wantrouwend jegens Musk, en ze zien hem als tegenstrijdig, aangezien zijn bedrijf de verkoop van compensaties omvat.”

De video geeft tot slot een waarschuwing aan Elon Musk:

“Je denkt misschien dat je de slimste persoon in de kamer bent, maar nu heb je je gelijke ontmoet. Wij zijn anoniem! We zijn legio. Verwacht ons!”

Bekijk de video volledige hieronder:

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!