Huobi

Thailand’s SEC wil DeFi reguleren

De Securities and Exchange Commission (SEC) van Thailand wil gedecentraliseerde financieringsprojecten (DeFi) legaal in het land laten opereren. DeFi projecten zullen hiervoor de kans krijgen om licenties te ontvangen van de toezichthouder. Dit meldde Bangkok Post vandaag.

“De uitgifte van digitale tokens moet worden geautoriseerd en gecontroleerd door de Securities and Exchange Commission en de uitgever is verplicht om informatie vrij te geven en de munten aan te bieden via de tokenportals die zijn gelicentieerd onder het Digital Asset Decreet”, aldus de SEC.

De aankondiging van de SEC kwam kort na de lancering van DeFi-farming platform Tuktuk Finance, beheerd door de populaire Thaise crypto-uitwisseling Bitkub. De prijs van Tuktuk’s TUK-token steeg tot enkele honderden dollars voordat hij daalde tot ongeveer $1. Volgens Bankok Post is dit de eerste keer dat de Thaise SEC een officiële verklaring over DeFi heeft afgegeven. 

De SEC benadrukte ook dat DeFi-projecten rekening moeten houden met de bestaande regelgeving voordat ze tokens uitgeven en drong er bij beleggers op aan om eerst goed het project te onderzoeken voordat ze investeren. Sommigen zien de aankomende regulering als een positief vooruitzicht voor de DeFi sector.

“Het is duidelijker geworden dat sommige soorten DeFi onder gereguleerd zijn, en we zouden de SEC-gereguleerde DeFi-platforms in de toekomst kunnen zien”, vertelde Dome Charoenyost, hoofdontwikkelaar van MVP Coin, aan de Bangkok Post. 

Niran Pravithana, CEO van fintech-start-up Ava Advisor, voegde toe dat de aankondiging van de SEC redelijk is omdat er veel frauduleuze tokens in omloop zijn waarin geïnvesteerd wordt.

“Deze criminelen kunnen zich verbergen in de messenger-applicatie Telegram en de tokenprijzen manipuleren en deze illegale activiteiten kunnen gemakkelijk onopgemerkt blijven door de autoriteiten”, zei Niran. 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN