Belgie

Belgische bank KBC lanceert eigen digitale munt

Een van de grootste banken van België KBC gaat een eigen digitale munt lanceren. De eigen digitale munt zal de KBC munt genoemd worden en is een soort beloningsmunt. Klanten van de bank kunnen de KBC munt verdienen en deze voor extra diensten inruilen. De KBC munt is dus volledig promotioneel. Dit meldde De Morgen.

“Deze munt kan in eerste instantie verdiend worden door loyale klanten en besteed worden aan extra diensten.”

De plannen van de KBC munt werden tijdens de presentatie van ‘Kate’, de bankapp van KBC bekendgemaakt. Er is ook een kans dat eventueel werknemers beloond kunnen gaan worden met de digitale munt. Wel maakte de bank duidelijk dat de KBC munt niet te vergelijken is met Bitcoin (BTC) en andere volatiele munten.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Binance-GIF.gif

In eerste instantie zal de KBC munt niet beschikbaar zijn voor het publiek. De KBC bank benadrukte verder dat er speciale aandacht zal worden besteed aan de technologische en privacy kwesties van de digitale munt. CEO Johan Thijs zei dat ze “de identiteit van hun klanten wilden beschermen”, door hun gebruikers een platform te geven waarmee ze volledige controle over hun gegevens hebben.

De KBC munt bevindt zich momenteel nog in een testfase en de Belgische bank heeft verder nog geen details bekendgemaakt over de routekaart van het project.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN