Cryptocurrencies

PwC onderzoek: Traditionele hedgefondsen willen hun investering in cryptocurrencies verhogen

Het wereldwijde accountants- en bedrijfsadviesbureau PricewaterhouseCoopers (PwC) heeft onlangs een rapport uitgebracht, waarin het traditionele hedgefondsen onderzocht op het gebied van investeringen in cryptocurrencies. Het rapport, genaamd “Crypto Hedge Fund Report”, gaf aan dat een grote meerderheid van traditionele hedgefondsen die in cryptocurrencies hebben geïnvesteerd, van plan zijn hun allocatie voor het einde van het jaar te verhogen. Het zei het volgende:

“Ongeveer een vijfde van de hedgefondsen investeert in digitale activa (21%); het gemiddelde percentage van hun totale beheerd vermogen in hedgefondsen dat in digitale activa is geïnvesteerd, is 3%. Meer dan 85% van die hedgefondsen is van plan om tegen eind 2021 meer kapitaal in de activaklasse te investeren.”

PwC voegde eraan toe dat 57,1% van de niet-crypto-hedgefondsen voor algemene diversificatiedoeleinden in cryptocurrencies heeft geïnvesteerd. Ongeveer 29% van de fondsen streeft naar “blootstelling aan een nieuw ecosysteem voor waardecreatie”. Slechts 14% zegt op zoek te zijn naar een afdekking tegen inflatie.

Daarnaast benadrukt PwC de hindernissen waarmee traditionele hedgefondsen worden geconfronteerd wanneer ze overwegen te investeren in cryptocurrencies:

“Wat de belangrijkste investeringsbelemmeringen betreft, is de onzekerheid over de regelgeving verreweg de grootste belemmering (82%). Zelfs degenen die wel in digitale activa investeren, noemen het een grote uitdaging (50%). Klantreactie / reputatierisico is hoog (77%) en digitale activa vallen buiten de reikwijdte van de huidige investeringsmandaten (68%). Meer dan de helft van de respondenten zei dat ze niet genoeg kennis hebben van digitale middelen (64%).”

Volgens het PwC-rapport zou meer dan de helft van de geïnterviewde hedgefondsen hun investeringen in crypto initiëren of verhogen als deze obstakels zouden worden weggenomen:

“64% van de respondenten zei dat als de belangrijkste belemmeringen zouden worden weggenomen, ze zeker hun betrokkenheid / investering zouden starten / versnellen of mogelijk hun aanpak zouden veranderen en meer betrokken zouden worden.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN