Bitcoin kwijt

Ripple zit achter de Bitcoin FUD, aldus CSO CoinShares

De Bitcoin koers heeft het de afgelopen weken zwaar gehad. De nummer één cryptocurrency heeft verschillend negatief nieuws te verduren gekregen, waardoor de munt flink gedaald is.

Deze crisis begon met name toen Tesla’s Elon Musk een vernietigende aanval op BTC lanceerde vanwege het enorme stroomverbruik van het netwerk. Het bedrijf van Elon kondigde vervolgens aan dat het niet langer Bitcoin-betalingen voor zijn elektrische voertuigen zal accepteren.

Deze gebeurtenis had catastrofale gevolgen voor de markt, vooral gezien het feit dat Tesla een van de meest invloedrijke Bitcoin-investeerders was geworden.

Nu zijn er echter mensen die denken dat één bepaalde organisatie achter de huidige FUD zit. Zo tweette Barry Silbert, de oprichter en CEO van de Digital Currency Group (DCG), het moederbedrijf van Grayscale het volgende:

“Wat als het een enkel bedrijf was dat achter het grootste deel van het Bitcoin-energieverbruik FUD zat?

DAT zou een sensationeel verhaal opleveren voor iemand om te schrijven…”

Dit werd vervolgens opnieuw getweet door Meltem Demirors, chief strategy officer bij Digital Asset Manager CoinShares Group, die er geen doekjes om windt welk bedrijf hier achter zou zitten. Ze tweette het volgende:

“Het begint met rip en eindigt met ple.

Ze hebben de afgelopen 3 jaar ook het meeste besteed aan lobbyen…”

Ze geeft dus aan dat Ripple achter dit negatieve nieuws zou zitten, aangezien het de afgelopen jaren miljarden dollars heeft uitgegeven aan inspanningen om te lobbyen voor zijn eigen crypto, XRP. Een groot deel van de markt is echter al in de ban van BTC.

Ripple lobbyt voor zijn netwerk als betrouwbaarder en minder energie-intensief, iets dat veel mensen als een directe steek richting Bitcoin zouden kunnen zien.

Ripple CEO reageert op beschuldiging

Ripple CEO Brad Garlinghouse heeft ontkend dat het blockchain-bedrijf achter het negatieve nieuws omtrent het energieverbruik van Bitcoin zit. In een recent antwoord aan Meltem Demirors, Chief Strategy Officer bij CoinShares, zei Garlinghouse:

“Het is meer dan vleiend dat je denkt dat Ripple de poppenspeler is achter Elon Musk, talloze wetenschappers, regeringen, cryptoliefhebbers en anderen die de feiten over BTC’s energieverbruik hebben uiteengezet.”

De CEO van Ripple herhaalde echter zijn standpunt over het enorme energieverbruik van Bitcoin door zijn tweet van 5 april te retweeten, waarin hij het volgende aangaf:

“We hebben de tools om crypto 100% hernieuwbaar te maken EN zijn volledige potentieel te bereiken. Laten we ons concentreren op de oplossingen om de mening te veranderen van Janet Yellen, Bill Gates en talloze anderen die hebben gewezen op hun bezorgdheid over het energieverbruik in plaats van mij te beschuldigen van FUD.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN