Fisker

Tesla rivaal Fisker investeert op korte termijn niet in Bitcoin, zegt CEO

De concurrent van Tesla, Fisker, is niet van plan om in Bitcoin te investeren en of deze te accepteren als betaalmiddel voor zijn voertuigen. De CEO en oprichter van het bedrijf Henrik Fisker uitte tijdens een interview met CNBC zijn bezorgdheid over de milieuvriendelijkheid en zei het volgende over BTC:

“Ik denk gewoon niet dat Bitcoin een duurzame oplossing is. Het is niet milieuvriendelijk, en daarom zouden we dit niet moeten doen.”

Tesla stopt met Bitcoin accepteren

Jullie hebben het vast allemaal wel meegekregen dat Tesla Motors besloten heeft om geen Bitcoin meer te accepteren als betaalmiddel voor het aankopen van auto’s, vanwege zorgen over het energieverbruik die gebruikt wordt om Bitcoin te minen.

De aankondiging vanuit Tesla is opmerkelijk te noemen, aangezien het energieverbruik van Bitcoin niet echt een geheim is. Hoewel de industrie aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt bij het adopteren van groene stroom, is er in de maanden sinds de aankoop van Tesla geen wereldschokkende onthulling geweest die zou wijzen op een groter energieverbruik.

Henrik Fisker sloot niet uit dat zijn bedrijf in de toekomst ooit Bitcoin zou accepteren, maar zei dat het op dit moment niet iets is waar de focus ligt. Verder voegde hij er nog het volgende aan toe:

“Ik denk niet dat iemand kan voorzien wat de valuta over vijf jaar zal zijn.”

De laatste opmerking van Henrik Fisker laat zien dat Fisker “het cryptocurrencyboek” niet helemaal gesloten heeft. Echter heeft hij zich wel bij Tesla aangesloten in de redenering waarom ze van plan zijn om uit de buurt van Bitcoin te blijven. 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN