Bitcoin koers

Tesla houdt Bitcoin vast, maar waarom is Elon Musk opeens zo negatief?

De Bitcoin koers is de laatste dagen erg hard gedaald. De meeste analisten zijn van mening dat het terugdraaien van het beleid van Tesla om Bitcoin te accepteren als betaling voor hun producten de aanleiding was voor de bloedige prijsactie van deze week.

Musks uitspraken waren een bron van controverse. Toen de Bitcoin koers een kritieke steun bereikte van $45.000, en tevens geconfronteerd werd met hoge verkoopdruk, suggereerde de ondernemer dat Tesla alle in februari teruggekochte BTC had kunnen verkopen, geschat op $1,5 miljard.

Paniek sloeg toe toen Musk de aanval voortzette. Hij noemde Bitcoin een gecentraliseerd netwerk dat “gecontroleerd” wordt door mining-bedrijven in China, waardoor de prijs verder daalde.

Musk gaf echter later aan dat zijn bedrijf zijn Bitcoin niet zal verkopen en beweerde dat ze “diamond hands” hebben. De prijs reageerde positief, maar vond nieuwe weerstand bij $40.000. Dit niveau zou een belangrijk gebied kunnen worden dat door de bulls moet worden heroverd om het herstel naar eerdere recordhoogtes voort te zetten.

ProBit

De grote vraag blijft echter waarom Elon Musk deze bearish uitspraken gedaan heeft en er is dan ook veel gespeculeerd hierover. Zo deelde Catherine Wood, CEO en oprichter van ARK Invest, haar visie over de mogelijke redenen. Ze zei het volgende:

“Ik geloof dat wat er gebeurde is nadat hij een positie in Bitcoin had ingenomen, hij kreeg pushback van instaandeelhouders zoals BlackRock. En je hebt Larry Fink die begon over klimaatverandering. Ik denk niet dat hij dat had verwacht. Maar ik denk dat hij terugkomt in de mix.”

Wood gelooft in het vermogen van Bitcoin om groenere vormen van energie te stimuleren. Een maand geleden bracht Ark Invest een whitepaper uit met Square genaamd “The Bitcoin Clean Energy Initiative”. Het document beschrijft een model waarin BTC-mining een sleutelelement is om het overschot aan energie te absorberen dat wordt geproduceerd in een systeem dat wordt aangedreven door hernieuwbare energie.

Toen de whitepaper werd gepubliceerd, zei de CEO en Bitcoiner van Square, Jack Dorsey, dat dit de acceptatie van schone energie kan stimuleren. Op dat moment antwoordde Elon Musk “Waar”. Daarom lijkt de speculatie van Wood niet zomaar uit de lucht gegrepen. Ze voegde hier het volgende aan toe:

“Zodra instellingen begrijpen hoe hernieuwbare energiebronnen worden opgenomen in het Bitcoin-mining-ecosysteem en dat die Bitcoin de acceptatie van zonne-energie zou kunnen versnellen, zullen ze meer investeren.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN