Bitcoin nieuws

Bitcoin heeft het moeilijk, maar beleggers zijn opvallend positief

Sinds de Bitcoin koers half april zijn nieuwe all-time high wist te bereiken van $65.000, heeft het zijn bull run in 2020/2021 niet vast weten te houden. De nummer één cryptocurrency begon geleidelijk aan af te zakken en bleef een tijdje onder de $60.000 hangen.

De bears wisten echter vorige week hun grip op de Bitcoin koers te versterken, nadat Tesla en Elon Musk aankondigden dat gebruikers niet langer Bitcoin konden gebruiken om de elektrische voertuigen van het bedrijf te kopen.

BTC handelde boven $58.000, maar kelderde binnen enkele dagen met ruim $16.000 tot een laagste punt in drie maanden van ongeveer $42.000. Dergelijke ontwikkelingen zorgen doorgaans voor enorme angst onder beleggers. Sommige rapporten gaven dan ook aan dat verschillende kortetermijnhouders hun munten met verlies hebben verkocht.

Koop de dip?

Het is echter opvallend dat de meerderheid van de gemeenschap deze correctie kennelijk als een tamelijk gunstige gebeurtenis heeft beschouwd. Zo zei het blockchain-analysebedrijf Santiment het volgende:

“Bitcoin krijgt momenteel het hoogste niveau van positieve sentiment van het jaar na deze dip, waarbij veel handelaren de lage $40.000 BTC als een kans beschouwen.”

De statistiek die het bedrijf gebruikt is gebaseerd op geaggregeerde opmerkingen over Bitcoin op Twitter en de algemene perceptie van commentatoren. Desalniettemin waarschuwde Santiment dat de “beste kans om de dip te kopen is wanneer dit optimisme uit de massa verdwijnt”.

Bron: Santiment Twitter
ProBit

Fear & Greed Index

De Fear and Greed Index is een andere maatstaf die het algemene sentiment van beleggers over de crypto-ruimte weergeeft. Het berekent verschillende soorten gegevens, waaronder interacties via sociale media, vluchtigheid, volume en enquêtes. Bijgevolg bepaalt het of de stemming positief of negatief is.

De resultaten variëren tussen 0 (extreme angst) en 100 (extreme hebzucht). De prestaties zijn meestal sterk gecorreleerd met de prijsbewegingen van Bitcoin.

Als zodanig is het sinds vorige week diep in een staat van “extreme angst” geraakt. De geschiedenis laat echter zien dat wanneer de statistiek in beide richtingen tot het uiterste gaat, de prijs meestal kort daarna in de andere richting gaat.

Bron: Alternative.me

Bijvoorbeeld, de laatste keer dat het eind april tot “extreme angst” ging, na een aanzienlijke daling, explodeerde de Bitcoin koers en steeg het met ongeveer $10.000 in twee dagen tijd. Zal de geschiedenis zich echter herhalen?

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN