Ethereum koers analyse

Deze Polkadot-projecten hebben veel potentie, aldus Elliot Wainman

De populaire cryptocurrency-analist Elliot Wainman heeft in een recente video aangegeven dat verschillende low-cap en opkomende cryptoprojecten, die op het Polkadot-netwerk draaien, in waarde zouden kunnen exploderen.

Wat is Polkadot?

Polkadot (DOT) is een project dat in 2016 in het leven is geroepen door één van de mede-oprichters van Ethereum, Gavin Wood. Het kan gesteld worden dat Dr. Gavin Wood ontevreden was over de weg die gekozen werd voor Ethereum en de manier waarop er gewerkt werd aan de verdere ontwikkeling van Ethereum 2.0. Om de groeipijnen van de overbelaste, trage en dure Ethereum-blockchain aan te pakken waren grote veranderingen nodig die volgens hem te lang op zich lieten wachten.

Hij ontwikkelde daarom het idee van parachains, in essentie vergelijkbaar met het sharding concept bij Ethereum 2.0. Eenvoudig gezegd komt het er op neer dat de Polkadot blockchain de centrale spil wordt in een netwerk van 100 parallel lopende chains, vandaar de naam parachain, die zich onafhankelijk van elkaar kunnen ontwikkelen maar wél met elkaar kunnen communiceren. 

Wainman legde het als volgt uit:

“Je [moet] tientallen miljoenen dollars verzamelen om je eigen parachain te hebben en een parachain veiling te winnen door middel van een publiekslening. Nou, wat denk je? Die zijn niet alleen waanzinnig duur en moeilijk om echt het geld voor te krijgen, maar zelfs als je het geld hebt, kun je er niet zomaar een kopen. Je moet echt strijden om een ​​zeer beperkt aantal plaatsen, en dat betekent dat de projecten die deze crowdfunding en deze parachainveilingen winnen, zich in krankzinnige posities bevinden echt te profiteren van enorme stijgingen, omdat ze beschermende grachten hebben. Andere projecten kunnen niet zomaar op Polkadot bouwen. Ze moeten dit proces doorlopen.”

ProBit

Acala, de ‘DeFi Hub’ van Polkadot, loopt voorop bij het winnen van een van de parachains, aldus de analist. Acala is al live op het Polkadot-testnet, maar het governance-token van Acala wordt pas gelanceerd als het project een parachain positie heeft veiliggesteld.

Wainman zegt dat een andere koploper ‘Acala’s neef’ is, Karura, de ‘alles-in-één DeFi Hub’ voor Kusama (KSM), een sandbox voor Polkadot-projecten. Karura zal ook zijn eigen KAR-token lanceren wanneer het een parachain-optie wint.

De handelaar merkt ook op dat Phala Network (PHA) zich in een “uitstekende positie” bevindt om een ​​parachain te krijgen. Het privacymuntproject heeft al een testnetparachain gekregen. Volgens CoinMarketCap handelt PHA op het moment van schrijven op $0,921121.

Ook op de lijst van Wainman staat Moonbeam, een aanstaande smart contract-parachain voor Polkadot. De token van Moonbeam zal ook binnenkort gelanceerd worden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN