Dogecoin koers

Goldman Sachs-manager neemt ontslag na miljoenen verdiend te hebben met Dogecoin

Volgens een IrishTimes-artikel heeft een Ierse senior manager de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs in Londen verlaten nadat hij miljoenen had verdiend met Dogecoin (DOGE), die dit jaar al met meer dan 1.000 procent gestegen is. Bronnen zeiden dat Aziz McMahon, een algemeen directeur en hoofd van de verkoop van opkomende markten, ontslag had genomen bij de bank nadat hij veel geld had verdiend door te investeren in de meme-cryptocurrency.

De stijging van Dogecoin is vooral te wijten aan het feit dat de munt flink veel aandacht heeft gekregen van beroemde personen, waaronder miljardair Mark Cuban, rapper Snoop Dogg en de Kiss-bassist Gene Simmons. Daarnaast kreeg Dogecoin ook erg veel aandacht door influencers op TikTok.

Natuurlijk heeft de munt echter de meeste bekendheid gekregen door de verschillende tweets van de CEO van Tesla Motors en zelfbenoemde “Dogefather” Elon Musk. Zo steeg Dogecoin vorige week zelfs tot boven $0,72, in afwachting van het optreden van Elon Musk in het populaire Amerikaanse tv-programma Saturday Night Live.

ProBit

De Dogecoin koers is deze week echter wel met meer dan 30 procent gedaald sinds het optreden van Elon Musk op SNL, ondanks dat Musk gisteren een poll op Twitter plaatste, waarin hij vroeg of mensen graag zouden willen zien dat Tesla Dogecoin gaat accepteren voor betalingen. Het is niet verwonderlijk dat hij een overwegend positief antwoord kreeg, met meer dan 70% die ‘Yes’ op de vraag antwoordde.

Dit was echter niet de eerste keer dat een aan Musk gelieerd bedrijf Dogecoin gaat accepteren. Vorige week kondigde SpaceX al aan dat ze de lancering van de door Dogecoin betaalde DOGE-1-missie hadden goedgekeurd, die een commerciële lading naar de maan zou brengen.

SpaceX vice-president van commerciële verkoop Tom Ochinero zei in een verklaring dat DOGE-1 “de toepassing van cryptocurrency buiten de baan om de aarde zal demonstreren en de basis zal leggen voor interplanetaire handel.” Hij ging verder met:

“We zijn verheugd om DOGE-1 naar de maan te lanceren!”

Met al deze ontwikkelingen, is het dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen miljoenen hebben verdiend door te investeren in Dogecoin. Het is echter de vraag of het nu nog steeds een goede investering is. Zo hebben veel mensen in 2017 ook miljoenen verdiend door te investeren in Verge (XVG), maar als je de munt op dit moment bekijkt dan is te zien dat het momenteel ook flink teruggevallen is van zijn all-time high.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN