Bitcoin

Beurzen zouden Sats moeten vermelden, aldus Novogratz

Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, heeft in een recente tweet aangegeven dat cryptocurrency-beurzen zouden moeten overschakelen van het vermelden van Bitcoin (BTC) naar het vermelden van Satoshis (Sats), de kleinste eenheid van de cryptocurrency. Hij tweette het volgende:

“Het is tijd om over te schakelen naar Satoshis. Te veel mensen vertellen me dat $58.000 voor BTC te duur is. Welke beurs zal als eerst SATS gaan vermelden?”

Novogratz tagde ook enkele van de hoofden van ‘s werelds meest populaire crypto-beurzen in zijn tweet, waaronder Changpeng Zhao van Binance, Brian Armstrong van Coinbase, Sam Bankman-Fried van FTX en Tyler Winklevoss van Gemini.

ProBit

Wat zijn Sats?

Sats zijn de kleinste deelbare denominatie van Bitcoin. In tegenstelling tot euro’s en dollars, die uit 100 centen bestaan, zitten er 100 miljoen Sats in elke Bitcoin. Tegen de Bitcoin koers is de dollarwaarde van één Satoshi $0,0005776.

Als de Bitcoin koers hetzelfde blijft of hoger stijgt, wordt het steeds waarschijnlijker dat de prijzen voor kleinere transacties in Sats worden vermeld, aangezien het voor de meeste dagelijkse transacties onwaarschijnlijk is dat de prijzen één BTC overschrijden.

Met andere woorden, wanneer je je koffie met Bitcoin koopt, zou het een stuk gemakkelijker zijn om 25 Sats uit te geven dan 0,00000025 Bitcoin.

Het vermelden van Sats zou adoptie stimuleren

Zoals de tweet van Novogratz aangeeft, is de oproep om Sats op de lijst te zetten een poging om de bredere acceptatie van Bitcoin te stimuleren, aangezien veel mensen BTC te duur vinden voor $58.000 per punt. Hoewel het veranderen naar Sats feitelijk niks zal veranderen aan de uiteindelijke prijs per BTC, zal het wel sneller nieuwkomers kunnen overtuigen om toch te investeren in de koningsmunt. Zo gaf Ingo Fiedler, mede-oprichter van het Blockchain Research Lab, het volgende aan:

“Hoewel het financieel geen verschil maakt om de denominatie te veranderen van BTC naar Sats, heeft het een psychologische impact die waarschijnlijk helpt bij de verdere acceptatie.”

Maar volgens de tweet van Novogratz pleit hij voor een directe vervanging van BTC door Sats. Dat is voor sommigen misschien te ver. Hoewel Bitcoin misschien een begrip is, hebben Satoshis bij lange na niet zo’n grote naam. Feidler stelde dan ook het volgende voor:

“Het is verstandig dat beurzen hun BTC/USD-handelspaar dupliceren om beide aan te bieden, terwijl de orders onderling worden gedeeld om de liquiditeit te behouden.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN