Altseason

VanEck lanceert eerste cryptocurrency ETF in Europa

De wereldwijde investeringsmanager, VanEck, heeft zijn eerste cryptocurrency ETF in Europa gelanceerd. De ETF zal de voortgang volgen van bedrijven die Bitcoin en andere cryptocurrencies op hun balans houden. Er wordt gesteld dat ETF de MVIS Global Digital Assets Equity-index zal volgen, die momenteel 26 pure-play digitale activabedrijven omvat. De nieuwe crypto ETF zal VanEck Vectors Digital Assets Equity UCITS ETF (DAPP) heten, die zijn debuut maakte op London Stock Exchange en Deutsche Boerse.

De MVIS Index omvat die bedrijven die ten minste 50% van hun inkomsten halen uit digitale activaprojecten, waaronder betalingsbedrijven, mining-bedrijven en softwarediensten. Gabor Gurbacs, directeur digitale activa-strategie bij VanEck, zei het volgende over de aankondiging:

ProBit

“Voor beleggers die niet direct in individuele cryptocurrencies kunnen of willen investeren, biedt DAPP een goede gelegenheid om zowel gericht als gediversifieerd te investeren in digitale activabedrijven en om te profiteren van de positieve ontwikkelingen in de sector.”

De wereldwijde investeringsmanager heeft ook een Bitcoin ETF aangevraagd bij de Amerikaanse SEC, waarvan de beslissing onlangs nog een paar maanden werd uitgesteld door de Amerikaanse toezichthouder. VanEck was ook een van de weinige bedrijven die een aanvraag heeft ingediend voor de Bitcoin ETF in de VS tijdens de high van 2017, die uiteindelijk ingetrokken werd door het bedrijf.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN