Duitse Banken

Federal Reserve Bank of St. Louis is erg positief over DeFi

De Federal Reserve Bank of St. Louis, één van de 12 regionale reservebanken in de Verenigde Staten, heeft in zijn laatste kwartaaloverzicht aangegeven dat gedecentraliseerde finance (DeFi) “een golf van innovatie heeft ontketend” die in de toekomst een transparantere financiële infrastructuur zou kunnen creëren.

In het overzicht van de reservebank belichtte Fabian Schär, hoogleraar gedistribueerde grootboektechnologieën en fintech aan de Universiteit van Basel in Zwitserland, zowel het potentieel als de risico’s van DeFi.

Schär stelde dat smart contracts in DeFi het kredietrisico van tegenpartijen verminderen en de efficiëntie van financiële transacties vergroten. Hij ging verder met aangeven dat de transparantie van DeFi-applicaties tevens gemakkelijk toegankelijke gegevens kan opleveren die ongewenste financiële gebeurtenissen in de toekomst kunnen helpen voorkomen. Hij ging verder met:

“Standaard kunnen DeFi-protocollen door iedereen worden gebruikt. Als zodanig kan DeFi mogelijk een echt open en toegankelijk financieel systeem creëren. Met name de infrastructuurvereisten zijn relatief laag en het risico op discriminatie is vrijwel niet aanwezig door het ontbreken van identiteiten.

Als regelgeving toegangsbeperkingen vereist, bijvoorbeeld voor effect-tokens, kunnen dergelijke beperkingen worden geïmplementeerd in de tokencontracten, zonder de integriteit en decentralisatie-eigenschappen van de afwikkelingslaag in gevaar te brengen.”

ProBit

Ondanks het potentieel van DeFi, stelde Schär ook dat de sector kwetsbaar is voor verschillende risico’s waarvan mensen zich bewust moeten zijn. Zo gaf hij aan dat smart contracts fouten kunnen bevatten waardoor fondsen het risico lopen om aangevallen te worden, gecompromitteerde admin-sleutels kunnen ervoor zorgen dat de smart contracts in gevaar komen en hoge transactiekosten en lange bevestigingstijden kunnen rijke individuen begunstigen en het DeFi-ecosysteem schaden. Schär sloot echter af met een positieve noot, en zei:

“Veel protocollen en applicaties gebruiken externe gegevensbronnen en speciale admin-sleutels om het systeem te beheren, smart contract-upgrades uit te voeren of zelfs noodstop uit te voeren. Hoewel dit niet per se een probleem hoeft te zijn, moeten gebruikers zich ervan bewust zijn dat er in veel gevallen veel vertrouwen mee gemoeid gaat.

Als deze problemen echter kunnen worden opgelost, kan DeFi leiden tot een paradigmaverschuiving in de financiële sector en mogelijk bijdragen aan een robuustere, opener en transparantere financiële infrastructuur.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN