Crypto Nieuws

Crypto-beurzen in Turkije moeten transacties van boven de €1.000 gaan aangeven

Als onderdeel van de implementatie van duidelijke en strengere regels omtrent cryptocurrencies, heeft de Turkse regering aangekondigd dat cryptocurrency-beurzen in het land alle transacties die de 10.000 Turkse lira overschrijden (ongeveer €1.000) moeten rapporteren aan de overheid, volgens een rapport van Decrypt.

Tijdens de aankondiging van het besluit, dat gedaan werd op de nationale zender CNN Türk, merkte de Turkse minister van Financiën, Lütfi Elvan, op dat beurzen een tijdsbestek van tien dagen zouden hebben om klanten te rapporteren die transacties uitvoeren die dit limiet overschrijden. Elvan maakte echter niet bekend hoe de overheid die drempel precies bepaald had en ook niet wanneer deze regel precies van kracht zou worden.

De minister benadrukte echter ook aan dat de regering niet denkt dat alle handelaren in cryptocurrency kwaadaardige bedoelingen hebben, maar dat de anti-witwasregels (AML) zijn gemodelleerd naar die van de Financial Action Task Force (FATF), een internationale normbepaler voor AML-regelgeving.

“Mensen moeten zichzelf opleiden over crypto,” zei Elvan, eraan toevoegend dat “ik vaak hoor over burgers die in crypto investeren, en als ik hen vraag wat crypto is, hebben ze vaak geen idee.”

De nieuwe regel is slechts een deel van de snel evoluerende regelgevende omgeving van Turkije met betrekking tot het gebruik van Bitcoin en andere cryptocurrencies. In april verbood het het gebruik van cryptocurrency als betaalmiddel, daarbij verwijzend naar een gebrek aan mechanismen voor toezicht door de centrale autoriteit op dergelijke betalingen.

Tevens werd er in diezelfde maand een aankondiging gedaan dat het land een centrale bankbewaarder voor cryptocurrency-beurzen zou gan oprichten, na schijnbare exit-scams door de exploitanten van twee lokale beurzen.

Ondertussen heeft de lira het afgelopen jaar aanzienlijke waarde verloren, waardoor Bitcoin (BTC) een aantrekkelijke optie is voor burgers. Dit heeft er dus meteen ook voor gezorgd dat het land besloten heeft om sneller actie te ondernemen om de markt te reguleren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN