Ethereum is nog steeds ondergewaardeerd, aldus analist

In een recente YouTube-video vertelde crypto-influencer en handelaar Elliot Wainman, eigenaar en gastheer van YouTube-kanaal “EllioTrades Crypto”, aan zijn 316K abonnees waarom hij gelooft dat de Ethereum koers nog steeds de potentie heeft om veel hoger te stijgen.

Als eerst ging de analist in op het feit dat de nummer twee cryptocurrency de leider is in de markt van gedecentraliseerde finance (DeFi):

“Ik ben meerdere keren in herhaling gevallen over het belang en het potentieel van Ethereum als basislaagprotocol voor de toekomst van financiën en een asset die simpelweg omhoog moet gaan op basis van de fundamenten ervan.”

Vervolgens ging Wainman dieper in op het gebruikersbestand van het Ethereum-netwerk en op het aantal ontwikkelaars dat actief is op het netwerk:

“Het Ethereum-netwerk begint meer actieve gebruikers te hebben dan ooit tevoren met een parabolische groei. En dat is voor mij de reden waarom Ethereum zo waardevol is.

En ik zeg het keer op keer: Ethereum is niet waardevoller omdat het een snellere, goedkopere of gemakkelijkere gebruikerservaring is; het is waardevoller omdat het de ontwikkelaars heeft, het heeft de gebruikers en het blijft groeien.”

ProBit

Hij ging uiteraard ook in op de aanstaande upgrade van het netwerk, EIP-1559. Hij gaf aan dat de upgrade er voor zal zorgen dat het aantal ETH zal worden verminderd als het netwerk wordt gebruikt:

“Met elk gebruik van het netwerk van Ethereum wordt de werkelijke hoeveelheid Ethereum in de wereld enigszins verminderd.”

Hij sloot zijn betoog af met het volgende:

“Crypto werkt in cycli en wanneer deze grote veranderingen plaatsvinden, geloven mensen het wanneer ze het zien, en naarmate de tokenomics van Ethereum veranderen, naarmate de vergoedingen voor de netwerken veranderen, naarmate de L2 en sharding en schaalbaarheid en ZK Rollups op het netwerk worden uitgerold , [zal het] steeds meer nut, waarde, betere tokenomics hebben. Al deze dingen zullen samen een versterkend effect hebben. Het is niet zo eenvoudig als een upgrade of twee upgrades – het is een serie.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!