TradePremium: Ethereum koers op weg richting $5.000?

Allereerst willen we TradePremium.be bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Ethereum blijft gaan als een speer! We zagen vorige week de move al vertrekken, hadden nog net iets meer bevestiging nodig dat het een geldige pomp ging zijn en die kregen we ook door een stevige candle van formaat. Laten we echter bekijken wat de volgende stops zullen zijn voor de Ethereum koers.

Ethereum koers weekgrafiek

Bron: TradingView

We vallen meteen met de deur in huis met extra goed nieuws, voor mij zijn er op de charts geen weerstanden te bespeuren tot $4.300 en $5.000 voor de komende week. Voila, die 2 levels weten we nu ook meteen. Gaan we deze levels echter met zekerheid halen? Dat weten we natuurlijk nooit op voorhand, we kunnen alleen maar anticiperen.

Waar kijken we in het geval van een daling naar? Een eerste potentieele support ligt op $2.500, wel is dat voor deze week nog maar een potentiële, volgens de regels van technishe analyse moeten we nog bevestiging krijgen. Dit betekent echter niet dat we hier al geen reactie op kunnen gaan krijgen. Daar enkele honderden dollars daaronder ligt de vaak genoemde $2.044. En nog net daaronder ligt een support range van $1.817 tot $1.677.

De laatsgenoemde hebben we de afgelopen weken regelmatig terug horen komen in de artikelen en nog steeds blijft ik van mening dat candle closes daaronder niet zouden moeten mogen om het bullish momentum te behouden.

ProBit

Ethereum koers daggrafiek

Bron: TradingView

Op de daily chart werd onze recistance range waar we vorige week op moment van schijven nog volledig in verwikkeld zaten hellemaal achter gelaten. Op vlak van resistance houd ik ook enkel rekening met de hogere timeframes, dus ook hier kijk ik naar $4.300 tot $5.000. Ook hier wachten we nog op een bevestiging van een eerste potentiële support, we wachten nog op een bearish candle op de daily. Wel zien we een stevige mogelijke support liggen in de range van $2.550 tot $2.430. Dit lijkt mij de hoofdzaak voor de Ethereum koers op de daily. Wicks en snelle drops met opkoop kunnen wel ontstaan tot de supports levels van $2.370 en $2.180.

Conclusie

We zochten een nieuwe impuls voor de Ethereum koers en die lijken we zeker gevonden te hebben. Het pad naar boven is opnieuw ingezet en we weten nu welke levels we in het oog kunnen houden voor eventuele dips. We hebben een mooi target in het zicht voor Ethereum en de algemene crypto-markt.

Volg ook zeker mijn wekelijkse Bitcoin update op woensdag voor Tradepremium.be om ook hierover op de hoogte van te blijven!

TradePremium.be is een community van cryptocurrency liefhebbers, blockchain technology supporters en investeerders die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, een betrouwbare bron aan informatie en kennis bieden aan onze leden. Volg ons op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!