Bitcoin Nieuws

Regeringen zouden Bitcoin kunnen verbieden als dit gebeurt, volgens Jim Rogers

De bekende investeerder en financieel commentator Jim Rogers heeft in een nieuwe video aangegeven dat regeringen stappen zouden kunnen ondernemen om Bitcoin (BTC) te verbieden, mits de nummer één cryptocurrency de toekomst van fiat-valuta’s ernstig begint te bedreigen. Hij zei het volgende:

“Als Bitcoin ooit een levensvatbare valuta wordt, geen handels-activa, maar een levensvatbare valuta, kunnen ze het verbieden. Als het maar een handels-activa is, zie ik geen enkele reden waarom ze het zouden verbieden. Tenzij op het gebied van witwassen van geld is of iets dergelijks. Nee, als mensen het niet proberen te gebruiken om te concurreren met overheidsgeld, waarom niet?”

ProBit

De macro-investeerder voegde eraan toe dat de dreiging die regeringen vormen voor Bitcoin alleen maar zal toenemen als regeringen digitale versies van hun eigen fiat-valuta’s ontwikkelen:

“Overheden willen de controle niet verliezen. Ze houden van hun monopolie, en als ze allemaal hun eigen overheidsgeld hebben, denk je dat ze gaan zeggen: ‘Oké, hier zijn Amerikaanse dollars en ze zitten op de computer, maar als je iets anders wilt gebruiken, kan dat?’ Dat is eigenlijk niet mijn ervaring met regeringen op elk moment in de geschiedenis … nou ja, meestal in de geschiedenis. En ik kan me niet voorstellen dat de Amerikaanse regering mensen dat zal laten doen.”

Maar voorlopig wees Rogers erop dat hij Bitcoin in de eerste plaats ziet als een verhandelbaar bezit, met weinig andere gebruiksscenario’s in tegenstelling tot metalen zoals zilver:

“Als opslag van waarde weet ik niet – nou ja, aanzienlijk, maar ik weet niet wat de waarde is. Luister, als we een voorraad zilver hebben, weet ik dat zilver kan worden gebruikt in zonnepanelen en in elektrische auto’s, enz., Enz. Ik weet niet waar Bitcoin voor gebruikt kan worden, behalve om ze te verhandelen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN