Cardano nieuws

Universiteit van Zürich gaat lessen geven over Cardano

De Universiteit van Zürich heeft aangekondigd dat het Cardano (ADA) gaat toevoegen aan haar “Deep Dive into Blockchain 2021” -curriculum. De lessen zullen worden gegeven aan studenten die de UZH Blockchain Center-modules volgen. De universiteit omschrijft Cardano verder als een “blockchain-platform voor changemakers, innovators en visionairs” om “een positieve wereldwijde verandering teweeg te brengen”.

De cursus is bedoeld om studenten kennis te laten maken met verschillende facetten van blockchain-technologie: niet alleen beperkt tot hun technische reikwijdte, maar ook kritische ontwerptheorie, de economie en prikkels achter blockchain-gebaseerde systemen, en hoe dergelijke systemen inwerken op de bestaande infrastructuur in de echte wereld.

ProBit

De Universiteit van Zürich heeft verschillende getalenteerde gastdocenten aangetrokken om de cursus te geven, waaronder leden van de Tezos Foundation en IOST. De CEO van Cardano, Charles Hoskinson, zal ook gastdocent zijn bij deze cursus.

Het besluit van de universiteit geeft aan hoe blockchain-technologie snel wordt overgenomen door vooruitstrevende onderwijsinstellingen, omdat ze het langetermijnpotentieel zien in de opkomende markt en haar studenten in een vroeg stadium de relevante kennis en expertise wil meegeven. Er zijn dan ook al verschillende grote universiteiten over de hele wereld die studenten blockchain-cursussen aanbieden, zoals MIT, Cornell University en Harvard University.

Dit is ook een geweldig teken voor het Cardano-ecosysteem als geheel, omdat het laat zien dat instellingen interesse tonen en het zien als een serieuze kanshebber is om massale adoptie te bereiken. Daarnaast maakt helpt het de gehele markt om beter personeel aan te trekken, wat op zijn beurt weer innovatie kan versnellen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN