Louis Vuitton Blockchain

Prada, Cartier en Louis Vuitton gaan samenwerken op het gebied van blockchain

De drie rivaliserende gigantische luxe merken, Prada, Cartier en Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) hebben ermee ingestemd om hun rivaliteit opzij te zetten en samen te werken op het gebied van implementatie van blockchain-technologie in de mode-/luxe merken-industrie. Het doel is om nepproducten te bestrijden en de authenticiteit van producten te verifiëren.

De aankondiging, die ook twee dagen geleden op de officiële website van LVMH werd gedeeld, zou ervoor moeten zorgen dat de drie merken samenkomen om gebruik te maken van de innovatie van Aura Blockchain Consortium (ABC). Dit is een private flexibele multi-nodale blockchain met een onveranderlijke structuur die belooft consumenten directe toegang te bieden naar een database met productinformatie, inclusief bewijs van eigendom, authenticiteit, garantie en een record van service en onderhoud. Het gaf het volgende aan in de aankondiging:

“LVMH heeft de krachten gebundeld met twee andere grote luxenamen – Prada en Cartier, onderdeel van Richemont – om het Aura Blockchain Consortium te ontwikkelen, ‘s werelds eerste wereldwijde luxe blockchain.”

ProBit

De nieuwe mogelijkheid komt als een enorme stap voorwaarts voor modemerken over de hele wereld in de strijd tegen de steeds groter wordende online namaakmarkt die voortkomt uit lokale namaakhandelaren op e-commerceplatforms met veel verkeer, zoals Wish, Alibaba, Ali Express en anderen. Hierdoor hebben veel luxe merken sinds 2017 meer dan $320 miljard aan geld ‘verloren’. Het gaf het volgende hierover aan:

“Aangezien kwesties als traceerbaarheid, duurzaamheid en authenticiteit gemeenschappelijk zijn voor alle luxemerken, was het voor deze concurrenten logisch om samen te werken om verandering te stimuleren en een gedeelde oplossing te ontwik kelen. LVMH heeft dus de krachten gebundeld met Prada en Richemont om Aura Blockchain Consortium te ontwerpen, een multi-nodale, private blockchain beveiligd door ConsenSys-technologie en Microsoft. Aura staat open voor alle luxe merken, niet alleen voor de oprichters, en biedt flexibiliteit om bedrijven van verschillende groottes te ondersteunen en zich aan te passen aan individuele behoeften.”

Zoals hierboven aangegeven probeert het ook andere luxemerken, ongeacht hun grootte, naar zijn platform te lokken met de aanbieding van een spionagebestendig beveiligd netwerk dat ervoor zou zorgen dat de gegevens van een merk niet toegankelijk worden voor een rivaal. LVMH-directeur Toni Belloni sloot af met:

“Het Aura Blockchain Consortium is een geweldige kans voor onze sector om onze band met klanten te versterken door hen eenvoudige oplossingen aan te bieden om onze producten beter te leren kennen. Door in dit project onze krachten te bundelen met andere luxemerken, lopen we voorop op het gebied van transparantie en traceerbaarheid. Ik hoop dat andere prestigieuze spelers zich bij onze alliantie zullen aansluiten.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN