Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers oogt zwakjes, maar we zijn nog niet bearish!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers oogt wat zwakjes de laatste dagen en de lokale trend is omlaag. Dit betekent overigens niet dat we per sé bearish zijn. Zoals we de laatste tijd met enige regelmaat in de artikelen laten zien is dat we veel met marktstructuren werken. Daarbij kijken we naar de highs en de lows en door die te identificeren kun je een duidelijke trendrichting schetsen en een bias (bullish, bearish of neutraal) bepalen. En daar kun je dan uiteraard op anticiperen. Ook vandaag gaan we dus weer een stukje marktstructuren meenemen in de analyse. Je leest het hieronder!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Daggrafiek Bitcoin koers

Op de daggrafiek is goed te zien dat de Bitcoin koers de macro structuur nog altijd niet gebroken heeft. Ja, het oogt wat zwakjes, maar dat is geen reden om bearish te worden. We willen natuurlijk afgaan op wat we zien en niet op wat we denken, voelen of hopen te zien. Zo lang we geen dagelijkse candlecloses onder de $51.290 krijgen is er geen reden om bearish te zijn en kijken wij nog steeds omhoog. Mochten we er wel onder sluiten is de kans zeer groot dat we echt een serieuze stap terug gaan doen en op weg gaan richting de $42.000-$40.600. Ook al zou dit gaan uitspelen is er geen enkele reden om echt bearish te worden, maar kunnen we dit zien als een gezonde correctie binnen een bullmarkt.

Bron: TradingView
ProBit

4-uur-grafiek Bitcoin koers

De 4-uur-grafiek ondersteunt die bullish thesis die we zojuist geschetst hebben. De Bitcoin koers schuift langzaam omlaag en heeft inmiddels de liquiditeit aan de onderkant opgehaald. Aan de bovenkant hebben we nog een mooi liquiditeit openstaan en hebben we een zogenaamde void. Dat ontstaat doordat de prijs hard onderuit zakt (of hard stijgt) en daardoor weinig prijsstructuur opbouwt. Als de prijs die kant dan weer op beweegt heeft de prijs weinig tot geen weerstand, omdat er dus weinig prijsstructuur is opgebouwd. Als de prijs dus besluit om omhoog te bewegen kan dat dus best hard gaan in de grijze zone. We verwachten dan ook dat we de $60.000 gaan opzoeken. Vanuit daar heeft het pas weer zin om te kijken wat de vervolgstap van Bitcoin zal zijn.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers ziet er niet mega sterk uit, maar ook niet per sé bearish. Met de informatie die we op dit moment hebben is er geen reden om echt bearish te zijn. Wel is het belangrijk om de low in de gaten te houden die we bij de daggrafiek hebben beschreven. Als we daar namelijk onder sluiten kan het even hard omlaag gaan vallen. Zo lang we dat niet doen is er geen reden tot paniek.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN