Dogecoin koers

Dogecoin maakt zich klaar voor een volgende stijging

In de afgelopen dagen is de prijs van Dogecoin (DOGE) met meer dan 500 procent gestegen, waardoor de meme-munt een nieuwe all-time high wist te bereiken. De marktkapitalisatie van de munt is op het moment van schrijven zelfs meer dan $50 miljard, wat betekent dat het momenteel de op vier na grootste cryptocurrency is.

Dogecoin is nog niet klaar met stijgen?

Dogecoin, zelfs nadat het gedurende de week een correctie van 15 procent had ondergaan, kon niet worden gestopt. De meme-munt is nu meer waard dan grote internationale bedrijven zoals Barclays, Credit Agricole en ING. Tevens lijken de DOGE-fans nog niet klaar te zijn met het pumpen van de koers. Zo zouden enthousiastelingen vandaag proberen om de prijs op te drijven tot $0,69 (géén financieel advies).

De hype rond Dogecoin lijkt te zijn aangewakkerd door de #DogeDay420-hashtag, die Twitter en Reddit heeft overgenomen. De cryptogemeenschap probeert van 20 april een internationale feestdag voor DOGE te maken door de marktwaarde naar $0,69 te duwen. Maar het houdt daar niet op. Het uiteindelijke doel van de campagne is dat Dogecoin op 9 juni (6/9 in het Amerikaans) een prijs van $4,20 bereikt.

Veel vooraanstaande analisten in de branche zijn van mening dat een bull-run van een dergelijke omvang niet haalbaar is. Anderen beweren dat het voortdurende verhaal deel uitmaakt van een plan dat door whales is georkestreerd om hun tokens op onbewuste investeerders te dumpen.

Analist verwacht flinke stijging

Volgens de 40-jarige handelsveteraan Peter Brandt lijkt Dogecoin, na de meest recente prijsactie, een bull-pennant-patroon op zijn uurgrafiek te hebben ontwikkeld. De corrigerende periode, die werd gezien nadat DOGE op 16 april een nieuw record bereikte van $0,46, creëerde de pennant van het patroon. Ondertussen ontwikkelde de 265% stijging die plaatsvond tussen 15 april en 16 april de vlaggenmast.

Een andere piek in de koopdruk duwde Dogecoin boven de bovenste trendlijn van de pennant, wat de hervatting van de opwaartse trend aangeeft. Nu DOGE sinds de uitbraak met meer dan 58% is gestegen, lijkt het erop dat het meer brandstof heeft om omhoog te gaan.

De hoogte van de vlaggenmast, toegevoegd vanaf het uitbreekpunt, suggereert dat Dogecoin met nog eens 130% zou kunnen stijgen in de richting van het 200% of 227,2% Fibonacci-retracementniveau. Deze kritieke interessegebieden bedragen respectievelijk $0,91 en $1,10.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN