Binance verbrandt $595 miljoen aan BNB

De bekende cryptocurrency-beurs Binance voert elk kwartaal een burn uit van zijn BNB-token. Dit zal het blijven doen totdat de totale voorraad teruggebracht is naar 100 miljoen tokens. Vandaag was het weer zo ver en de beurs heeft aangekondigd dat het meer dan 1 miljoen BNB-tokens, ter waarde van ongeveer $595 miljoen, heeft verbrand tijdens zijn laatste kwartaalverbranding, wat de grootste token burn ooit is.

De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), zei het volgende over de token burn:

“Deze burn heeft effectief $595.314.380 aan BNB voor altijd uit de circulatie gehaald. Met deze recente verbranding is het totale aanbod van BNB officieel gedaald van 170.532.825 BNB naar 169.432.937 BNB. Deze 15e driemaandelijkse BNB-burn is de grootste ooit in Amerikaanse dollars.”

Wat is een token burn?

Een token burn is een concept dat uniek is voor cryptocurrencies. Bij een token burn wordt er een bepaald aantal tokens voor altijd uit de circulatie gehaald. Door een bepaald aantal tokens in omloop te ‘verbranden’, verwachten token burn-initiators de waarde van de resterende munten te verhogen. Het houdt zich aan het eenvoudige vraag- en aanbodprincipe: als het aantal munten daalt en de behoefte eraan hetzelfde blijft of groeit, zou het (maar het is niet 100% gegarandeerd) prijsstijgingen moeten ervaren. De meest gebruikelijke manier om munten te verbranden, is door ze naar een zogenaamd burn adres te sturen – een openbare portemonnee waarvan de privésleutels aantoonbaar ongeldig en niet verkrijgbaar zijn.

Binance had nog meer te vertellen

Naast de token burn, kondigde de beurs echter nog meer nieuws aan. Zo onthulde de beurs het volgende:

– “Binance Smart Chain bereikte maar liefst 4,9 miljoen dagelijkse transacties (vanaf 8 april). Dat is 300% meer dan het hoogste niveau ooit van Ethereum in dagelijkse transacties.”

– “Het totale aantal unieke adressen op BSC heeft in slechts acht maanden 64 miljoen bereikt. Ter vergelijking: Ethereum staat op 148 miljoen.”

– “In Q1 2021 registreerde Binance een groei van respectievelijk 260% en 346% in verhandeld volume en gebruikers, terwijl de totale marktwaarde van cryptocurrencies onlangs meer dan $ 2 biljoen bedroeg.”

Het was echter niet allemaal goed nieuws. Zo kondigde beurs ook aan dat het wat problemen ondervond omtrent hun klantenservice.

“Te midden van al die opwinding ervaren we ook één ernstig probleem. Onze klantenondersteuning is volledig overweldigd. Snelle groei is geweldig voor crypto, maar het brengt ook problemen met zich mee.”