Bitcoin

Eén Bitcoin is in 2029 gelijk aan 10k ounce goud volgens S2F model

In een interview tijdens het programma “The Squawk Box” op CNBC legde Perianne Boring uit hoe het stock-to-flow (S2F) model werkt. Perianne Boring is de oprichter en voorzitter van de Digital Chamber of Commerce. Dit is een Amerikaanse organisatie die de promotie van de blockchaintechnologie en -industrie behartigt. Boring was eerder bekend als een Tv-presentatrice voor een internationaal financieel programma dat in meer dan 100 landen uitgezonden werd.

Metcalfe en Plan B

Boring begint het interview met uit te leggen hoe Bitcoin niet over- maar ondergewaardeerd is. Ze illustreert dat aan de hand van de wet van Metcalfe of het netwerkeffect. Eenvoudig gezegd, stelt ze dat hoe meer gebruikers er onderdeel zijn van een netwerk, hoe meer waarde dat netwerk heeft. Aangezien het aantal gebruikers in het Bitcoin netwerk blijft toenemen, blijft de waarde ervan dus ook proportioneel stijgen.

Als je de modelprijs volgens de wet van Metcalfe op een chart plot kom je namelijk op een prijsniveau van om en nabij de 72k USD. Toch nog wel een stuk boven de huidige marktprijs. Deze manier om Bitcoin te waarderen is niet onbekend en zeker al niet voor investeerders in de telecomsector. Een analyse waar we eerder ook al over bericht gegeven hadden.

Perianne Boring gaat verder met het uitleggen van het stock-to-flow (S2F) model en hoe dat de waarde van Bitcoin in de toekomst plaatst. Het stock-to-flow model was al voor dat de Nederlandse crypto-analyticus Plan B er Bitcoin mee in kaart bracht, bekend als een manier om de toekomstige prijs van grondstoffen te voorspellen. Het S2F model geeft aan dat de prijs van Bitcoin tegen het einde van dit jaar tussen 100k en 280k geschat wordt. Dat berichtte we al eerder na eerdere analyses van Plan B.

10k ounce goud voor 1 Bitcoin

Als ultieme voorspelling geeft ze nog mee aan de kijkers van CNBC dat Bitcoin, volgens datzelfde S2F model, tegen het einde van 2029 gewaardeerd wordt aan 10,000 ounce goud. Tegen de huidige goudprijzen in USD, zou dat betekenen dat één enkele Bitcoin gelijk wordt aan wat nu ongeveer 17,5 miljoen USD is. Ze sluit af met de woorden dat dat is wat men bedoelt als er gesproken wordt over het feit dat Bitcoin, goud aan het opeten is.

Eenvoudig gezegd zal er meer en meer van de waarde die nu in goud zit, worden overgedragen op Bitcoin. De reden daarvoor is dat Bitcoin op verschillende vlakken superieur is als waardedrager dan goud. Kom er meer over te weten in een artikel dat we eerder schreven.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN