Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: wat moet de Bitcoin koers doen om een nieuwe all time high te bereiken?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers zit op een zeer interessant en belangrijk punt in de markt. Lokaal zijn we nog steeds bezig met omlaag trenden, omdat we lower highs en lower lows aan het vormen zijn. Toch denken wij dat de kans groot is dat daar de komende tijd verandering in kan gaan komen. Wij zijn daarom nog steeds zeer positief gestemd.

We gaan het in het artikel van vandaag ook iets anders doen dan dat jullie van ons gewend zijn. We gaan een stukje market structure uitleg verwerken, omdat market structures erg goed kunnen helpen bij het schetsen van een verwachting van de Bitcoin koers. Je leest het hieronder!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Bitcoin Bearish view

We lezen veel bearish verwachtingen op social media. Dit komt ongetwijfeld mede door de lower highs en lower lows die we momenteel lokaal aan het neerzetten zijn. De Bitcoin koers is daardoor omlaag aan het trenden (ook al is de Bitcoin koers de afgelopen 2 dagen weer zo’n 5.7% gestegen). De trend is nog steeds omlaag, zo lang we geen nieuwe high creëren.

Bitcoin koers

Bitcoin Bullish view

Nu het positieve beeld dat we kunnen schetsen. Het is altijd enorm belangrijk om goed uit te zoomen, zodat je een helder beeld hebt van de algehele trend. En de algehele trend is nog altijd omhoog. We hebben de swings (highs en lows) gemarkeerd om het visueel iets duidelijker te maken.

De theorie luidt als volgt: Na een higher low mag je een higher high verwachten. En na een higher high mag je weer een higher low verwachten. Dit gaat net zo lang door totdat die structuur breekt. Daar is momenteel nog geen enkele sprake van, zo lang de Bitcoin koers op de daggrafiek niet onder de $51.250 sluit. Zo lang dit dus niet gebeurt gaan wij uit van een higher low en daarna een nieuwe higher high. Die nieuwe high zal dan waarschijnlijk een all time high worden.

Bitcoin koers
ProBit

Wanneer kunnen we een nieuwe all time high verwachten?

Wat we nu willen zien om de lokale constructie (zoals bij de bearish view is geschetst) te kantelen naar een bullish constructie hebben we in twee mogelijke scenario’s geschetst:

1. We gaan vanaf hier een pullback zien richting de supportzone op $57.052-$56.433, om vervolgens vanaf daar een bounce omhoog te maken en een lokale nieuwe high te creëren.
2. We gaan vanaf hier verder omhoog en zetten een nieuwe high neer.

Bij beide scenario’s is het van cruciaal belang dat we op de 4-uur-grafiek boven de $59.139 sluiten. Als we dat doen acht ik de kans zeer groot dat we de komende tijd weer een nieuwe all time high gaan zien op de Bitcoin koers.

Bitcoin

Conclusie:

Kortom, het ziet er helemaal niet zo slecht uit. De koers moet lokaal nog wat werk verzetten, maar als de Bitcoin koers het voor elkaar krijgt om op de 4-uur-grafiek boven de $59.139 te sluiten gaan wij er vanuit dat we weer een nieuwe all time high gaan zien. Een dagelijkse candleclose onder de $51.250 invalideert alle bullish argumenten op de korte termijn. En wij verwachten dan ook dat we een stuk dieper gaan zakken als dat gebeurt.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN