Bitcoin (BTC)

Oracle projecten de hype van kwartaal twee 2021?

De cryptomarkt staat in de eerste maanden van 2021 volop in het teken van non-fungible tokens (NFT’s). De NFT hype is groot en in maart 2021 werden er meer dan $200 miljoen aan NFT’s verkocht. Toch is de kans groot dat investeerders in het tweede kwartaal van 2021 op zoek gaan naar kansen in andere segmenten van de cryptomarkt.

Eén van de segmenten die erg in trek begint te komen zijn Oracles. Een oracle verzend gegevens van de buitenwereld naar een blockchain. Dit is essentieel voor een blockchain, aangezien deze geen toegang heeft tot gegevens buiten het netwerk.

Oracle projecten en het aantal samenwerkingen

Het team van Coin98 Analytics deelde onlangs de onderstaande grafiek en bracht het aantal samenwerkingen van oracle projecten in kaart. Chainlink steekt met kop en schouders uit en is het enige project met meer dan vierhonderd samenwerkingen. Toch zijn de andere oracle projecten druk bezig met het aangaan van nieuwe samenwerkingen. In februari en maart gingen API3 en DIA al meer dan 10 nieuwe samenwerkingen aan.

API3

API3 heeft dit jaar een uitstekende rally laten zien en bereikte onlangs een nieuw hoogtepunt van $9,89, volgens gegevens van CoinMarketCap. Dit terwijl de koers van API3 op 1 januari 2021 nog op slechts circa $1,60 stond.

De API3 koers is in vier maanden tijd met meer dan 600% gestegen en de prijsrally zal grotendeels toe te schrijven zijn aan de vele samenwerkingen die het projecten aankondigde. API3 kondigde in de afgelopen maanden samenwerkingen aan met projecten zoals Tomochain, Option RoomHarmonyMobiFiBridge Mutual en meer.

Hieronder zien we de koers van API3 op 1 januari t/m 4 april

API3
ProBit

DIA

DIA is sinds begin dit jaar weer in een opwaartse beweging en bereikte vandaag een nieuw hoogtepunt van $4,88, volgens gegevens van CoinMarketCap. De koers stond op 1 januari op circa $1.20 en is inmiddels met 400% gestegen.

Vorig jaar augustus steeg DIA ook boven de $4 en leek het de weg naar boven te vervolgen. De koers kon echter niet lang standhouden en daalde in de maanden daarna richting het $1,20 niveau.

DIA lijkt in ieder geval weer tot leven te zijn gekomen en als het aan de bekende crypto-analist CryptoMichael ligt, kan DIA richting $50-75 stijgen. DIA heeft vorige maand al met acht verschillende projecten samenwerkingen aangekondigd.

Hieronder zien we de koers van DIA op 1 januari t/m 4 april

DIA

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN