Femme nue couchée au collier (Marie-Thérèse)

Justin Sun koopt Picasso schilderij voor £14,6 miljoen

Justin Sun staat vooral bekend als de oprichter van het bekende blockchain-project Tron (TRX), maar hij is ook erg actief buiten het project, vooral als het om veilingen gaat. Zo bood hij miljoenen dollars aan voor een lunchbijeenkomst met de legendarische investeerder Warren Buffett als onderdeel van een liefdadigheidsactie. Hij greep onlangs ook net naast het verkrijgen van het bekende kunstwerk van Beeple, “Everydays: The First 5.000 Days”.

ProBit

Nu heeft Sun echter zijn zinnen gezet op meer NFT-inspanningen. Volgens recente rapporten nam Sun contact op met het veilinghuis van Christie voor meer NFT-gerelateerde kunstwerken. In reactie hierop zei Giovanna Bertazzoni, de vice-voorzitter van Christie’s afdeling van de 20e en 21e eeuw, het volgende:

“Het team in China was slim genoeg om te zeggen dat we geen NFT’s te bieden hebben, maar heb je de prachtige veiling gezien die zojuist in Londen is aangekondigd?”

Deze aanbeveling leidde Sun vervolgens tot het verkennen van een aantal werken van beroemde kunstenaars die te koop waren, zoals Picasso, Warhol, Basquiat en Renoir. Hij deed uiteindelijk twee grote aankopen: Pablo Picasso’s Femme nue couchée au collier (Marie-Thérèse) voor £14,6 miljoen en Andy Warhols Three Self Portraits uit 1986 voor £1,5 miljoen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN