Bitcoin koers

Altcoin seizoen kan binnenkort gaan beginnen, aldus analist

De Bitcoin (BTC) koers liet gisteren een mooie stijging zien en deze stijging is grotendeels te wijten aan het goede nieuws dat Visa aankondigde dat het cryptocurrency transacties op zijn platform gaat accepteren.

Bitcoin steeg gisteren van net onder het $55.000 niveau tot net boven het $58.000 niveau, echter konden bulls de prijs hier niet lang boven houden. Een overtuigende doorbraak boven de $58.000 weerstand zal waarschijnlijk het tempo bepalen voor een beweging richting het psychologische niveau van $60.000. Op het moment van schrijven beweegt Bitcoin rond de $58.600.

Ruimte voor altcoins

De Bitcoin dominantie bedraagt op het moment van schrijven 59%, het laagste niveau sinds eind oktober 2020. Dit zou kunnen betekenen dat de komst van een nieuw altcoin seizoen nabij is.

De mede-oprichter van handelssuite Decentrader, Filbfilb, kondigde gisteren aan dat de omstandigheden goed zijn voor een nieuw altcoin seizoen. Hij plaatste de onderstaande grafieken en zei: “Alt szn”, een naam die wordt gebruikt als we verwachten dat de altcoin markt flink zal stijgen.

Ook cryptohandelaar Scott Melker, met meer dan 240.000 volgers op Twitter, denkt dat de altcoins flink kunnen gaan stijgen. Hij zei:

“Altcoins zien er geweldig uit.”

Totale altcoin marktkapitalisatie bereikt nieuw hoogtepunt

Het gat goed met de altcoin markt en dat zagen we vandaag weer aan de totale marktkapitalisatie (zonder Bitcoin). De marktkapitalisatie bereikte onlangs een nieuw hoogtepunt van meer dan $760 miljard.

Wat kunnen we van BTC verwachten?

De bekende cryptocurrency analist CryptoMichaël gaf onlangs aan dat hij denkt dat een verdere opwaartse beweging richting all time high op komst is. Hij merkte wel op dat het cruciaal voor Bitcoin is om de support van $56.000 vast te houden, willen we verder stijgen. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Bitcoin opwaarts breken door fundamenteel nieuws en na het houden van $ 54.000. Dat is prachtig en het ziet er naar uit dat we nog meer kracht zullen hebben in de regio rond de ATH. Ik ben aan het kijken of $ 56.000 hier ondersteuning biedt voor voortzetting.”

Bitcoin koers

Eerder dit jaar zei CryptoMichaël dat hij verwacht dat de Bitcoin dominantie in februari en maart nog wel iets kan toenemen. Hij merkte verder op dat verdere neerwaartse daling op de dominantie-grafiek in maart en verder zal plaatsvinden. Dit zou volgens CryptoMichaël betekenen dat we op korte termijn een nieuw altcoin seizoen kunnen verwachten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN