Ethereum koers

NFT’s bijna net zo populair als ICO’s in 2017

De belangstelling voor non-fungible tokens (NFT’s) heeft bijna hetzelfde niveau bereikt als de belangstelling voor ICO’s in 2017, volgens gegevens van Google Trends die worden gedeeld door Unfolded, een crypto-analysewebsite. Het plaatste de volgende afbeelding:

Bron: Unfolded

Zoals de bovenstaande grafiek laat zien, zijn ICO’s of initiële muntenaanbiedingen in de tweede helft van 2017 enorm in populariteit gestegen, naast de bull-run van Bitcoin (BTC) naar een historisch hoge prijs van ongeveer $20.000. Toen de prijs van Bitcoin begin 2018 instortte, nam ook de interesse in ICO’s toe, zoals blijkt uit het zoekvolume van Google.

NFT’s, cryptografisch unieke tokens die kunnen worden gebruikt om media zoals kunst en muziek te vertegenwoordigen, die in 2020 en 2021 op de voorgrond treden te midden van een reeks spraakmakende digitale kunstverkopen. Digitale artiest Beeple verkocht een NFT op een veiling voor een recordbedrag van $69 miljoen – waarmee het het op twee na duurste kunstwerk van een levende artiest is. Een andere NFT van Beeple, genaamd “OCEAN FRONT”, werd deze week tevens verkocht voor $6 miljoen.

Die toename in interesse wordt weerspiegeld in de zoekgegevens van Google Trends voor NFT’s, die zichtbaar omhoog zijn geschoten en bijna een verticale lijn vormen in 2021. Is het echter een zeepbel of hebben NFT’s echt een plek in de digitale economie?

Wat denken jullie? Laat het ons weten op onze social media!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN