Bitcoin bull run

Dit is waarom deze bull run anders is dan vorige bull runs

Ondanks de intense volatiliteit die de afgelopen weken op de cryptomarkt is waargenomen, is het algehele sentiment richting Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies bullish. De meeste grote crypto’s hebben dat al hun hoogste prijzen ooit gebroken sinds de bull run van 2017, maar deze keer is er is iets duidelijk anders dan vorige bull run. Retailbeleggers, met hun groeiende bezorgdheid over de Amerikaanse dollar, toegenomen kennis over blockchain-technologie en een beetje hulp van Elon Musk, hebben de cryptomarkt veroverd en het lijkt erop dat ze net pas begonnen zijn.

De Amerikaanse dollar loopt gevaar en het jaagt kleine beleggers weg van fiatgeld

Het is geen toeval dat het einde van de lange ‘Crypto Winter’ van de afgelopen drie jaar precies rond februari 2020 begon. Van 27 februari tot 16 maart 2020 zag de Dow Jones verschillende recorddagen voor de meest negatieve puntveranderingen in de geschiedenis van de markt. Deze paar weken, nu berucht bekend als de “Coronavirus-crash van 2020”, betekenden het begin van een nieuw tijdperk op vele manieren.

Na de crash startten de Amerikaanse regering, en veel andere regeringen over de hele wereld, stimuleringspakketten zoals de stimuli van $1,9 biljoen van het Amerikaanse Congres, waarvan er binnenkort meer zullen volgen. Hoewel dat gunstig kan zijn voor aandelen, is het reden tot bezorgdheid voor particuliere beleggers die vertrouwen hun vertrouwen verliezen in de langetermijnwaarde van de Amerikaanse dollar en maken zich zorgen over hyperinflatie scenario’s.

Zelfs met de lage rentetarieven die overal ter wereld worden gezien, hebben staatsleningen nog steeds een negatieve invloed op productieve delen van de economie en deze toegenomen, recordbrekende ongedekte uitgaven zullen waarschijnlijk leiden tot grote inflatie. Misschien zal het zelfs een bedreiging voor de status van de Amerikaanse dollar als de reservevaluta van de wereld.

Deze terechte zorgen spelen zeker een grote rol bij particuliere beleggers die meer belangstelling tonen voor Bitcoin en andere populaire cryptocurrencies. Het zijn echter niet alleen je vriendelijke buren die in de markt stappen. Het is namelijk zo dat grote bedrijven nu ook een deel van de taart willen.

Elon Musk en Wall Street inspireren crypto-retailbeleggers

In 2020 zagen we de eerste tekenen dat grote bedrijven hun geld in gingen zetten in de crypto-industrie. Het had echter niet zo’n grote impact zoals we nu in 2021 zien. Misschien zou je kunnen zeggen dat bedrijven als Grayscale en IBM gewoon niet opwindend genoeg waren om retailbeleggers echt ‘hyped’ te krijgen over cryptocurrencies, moest er een stem van een generatie spreken. Dit is waar Elon Musk om de hoek komt kijken.

Onlangs verraste dhr. Musk de markt met het nieuws dat zijn bedrijf, Tesla Motors, een document had ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) om te verklaren het Bitcoin op zijn balans heeft gezet. Daarnaast werd duidelijk dat het bedrijf in de toekomst BTC wil accepteren als betaalmethode voor zijn producten. Musk gooide nog meer olie op het vuur en duwde de markt nog hoger met zijn polariserende tweets op het populaire social media-platform Twitter. De tweets kregen over de hele wereld veel media-aandacht en plotseling werd Elon Musk (expres of perongeluk) de stem van cryptocurrencies.

Minder robuust maar nog steeds belangrijk waren andere grote bedrijven, zoals MicroStrategy, de Bank of New York Mellon, The Chicago Mercantile Exchange, CashApp, PayPal en HFinance, ook allemaal naar voren komen met grote aankondigingen over hun ondersteuning of aankoop van Bitcoin. Een bijkomend effect hiervan was dat dit weer een druppeleffect heeft gehad op andere bedrijven in de markt, zoals cryptocurrency-beurzen, portefeuilles en uitleenplatforms.

Het in Europa gevestigde FinTech- en cryptoleningplatform YouHodler zag handel/conversie volumes, klantactiveringen en rekeningsaldi met crypto-rente dramatisch stijgen ten opzichte van de afgelopen maanden. Het bedrijf stelt dat deze aantallen naar verwachting exponentieel zullen groeien in 2021. YouHodler CEO Ilya Volkov zei in een verklaring het volgende:

“De laatste bull run in 2017 was gebaseerd op niets meer dan een hype en een fascinatie het snel rijk worden. Nu zijn we echter een veel stabielere adoptiefase ingegaan die is gebouwd op particuliere beleggers die hun zuurverdiende geld willen indekken tegen de potentiële inflatie van hun fiat-valuta.”

Hij ging verder met:

“Particuliere beleggers zijn het zat om 0% rente te verdienen op hun traditionele spaarrekeningen en wanneer ze nieuwe kansen zien in cryptofinanciering, het is natuurlijk een gemakkelijke switch om te maken. Deze investeerders zijn op zoek naar nieuwe manieren om hun crypto voor hen te laten werken en te sparen voor de toekomst. Cryptocurrency biedt die mogelijkheid en op dit moment is het veel effectiever dan beleggingsfondsen of iets anders dat op de aandelenmarkt wordt gevonden.”

Het nieuws van dergelijke platforms, zoals YouHodler, verspreidt zich snel dankzij een toegenomen interesse in investeren op populaire social media-platformen zoals Reddit en Twitter.

Retailbeleggen is niet meer marginaal (dankzij sociale media)

Het is echter nog niet zo lang geleden dat social media-platformen een agressieve houding aannamen ten opzichte van cryptocurrency, door te behandelen het op dezelfde manier behandelt als gokken. Om die reden waren online crypto-gemeenschappen klein en hecht, ver weg van de ogen van de mainstream. Twitter-oprichter Jack Dorsey heeft echter onlangs de beperkingen op crypto-gerelateerde Twitter-berichten losgelaten en Reddit-subreddits, zoals r/WallStreetBets, explodeerden in populariteit. Er zijn nu eindeloze kanalen om toegang te krijgen tot informatie over cryptocurrencies en om gelijkgestemde investeerders te ontmoeten.

Sommigen zullen misschien zeggen dat deze kanalen de deur hebben geopend voor particuliere beleggers, die voorheen de kennis van de basisprincipes van beleggen niet hadden. Dat is in veel opzichten een positief effect van internet. Verbinden en onderwijzen van groepen mensen die elkaar voorheen nooit zouden hebben ontmoet. Tegelijkertijd introduceert het ook miljoenen mensen voor iets waarvan ze misschien niet de vaardigheden of temperament voor hebben.

Investeren, zoals velen weten, brengt een aantal grote risico’s met zich mee en zonder expertise is het mogelijk levensveranderende verliezen te lijden op de cryptomarkt. Om die reden zien we enkele landen die een ​​harde houding tegenover kleine beleggers adopteren, in sommige gevallen zelfs een verbod op de handel in cryptocurrencies. Zo werkt Hong Kong momenteel aan een voorstel dat effectief alle particuliere beleggers zal verbieden om cryptocurrencies te kopen en te verkopen. Daarnaast zal het van crypto-beurzen eisen dat zij specifieke licenties verkrijgen om in Hong Kong te opereren.

Ondertussen werd in Zweden de financiële toezichthoudende autoriteit in Stockholm wezenlijk bedreigd bedrijven die proberen risicovolle en gecompliceerde instrumenten te verkopen aan bepaalde beleggers die begrijpen misschien niet waar ze aan beginnen. Hoewel ja, het is een triest feit van de realiteit dat een klein percentage van de particuliere beleggers hun spaargeld verliest door te beleggen zonder intelligentie, in veel opzichten is het een noodzakelijk aspect van marktvolwassenheid.

Retailbeleggers versnellen de massale acceptatie

Zoals te zien is in de voorbeelden uit Zweden en Hong Kong, versnellen particuliere beleggers regulering door hun oncontroleerbare verlangen naar cryptocurrency. Of regeringen het weten of niet, zal het haastig creëren van nieuwe regelgeving voor investeerders in cryptocurrency de massa adoptie versnellen. Door het noodzakelijke wettelijke kader te creëren, kunnen meer legitieme cryptobedrijven en investeerders veilig gedijen. Meer particuliere beleggers en grote bedrijven zullen waarschijnlijk toetreden tot de markt wanneer ze denken dat hun investering veilig is. Veilige investeringen gebeuren alleen in een gereguleerde industrie, en we zijn momenteel hard op weg om dat te worden.

We zijn echter nog ver verwijderd van het feit dat Bitcoin een stabiele waardeopslag is zoals goud, en er zullen nog talloze 30%+ marktcorrecties gedurende deze bullrun gebeuren. Er wordt echter dagelijks vooruitgang gemaakt en deze branche is gezonder dan ooit. Cryptocurrency is geen mode-object of een manier om snel rijk te worden, zoals velen in 2017 dachten. Het is de toekomst van financiën en we zijn op dit moment getuige van zijn opkomst.

Disclaimer: Dit is een gesponsord artikel. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN